Kubbe Pasta

Son güncelleme: 09.01.2009 00:38
  • Malzemeler:
    KEKİ İÇİN:
    3 yumurta
    1 su b. toz şeker
    1 su b. un
    1 paket kabartma tozu

    Üzeri için:

    Ahududu marmelatı

    Kreması için:

    1 lt. süt
    1,5 su b. toz şeker
    4 çorba k. un
    3 çorba k. nişasta
    1 paket labne peyniri
    1 paket vanilya
    1 yumurta sarısı

    Frenk üzümü


    Hazırlanışı:

    Keki karıştrma kabına 3 adet ymurta kırın.Üzerin 1 su bardağı toz şeker ilave edip çırpın.Daha sonra üzeirne 1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ilave edip karıştırın.Fırın kabına yağlı kağıt serin.Üzerine kek karışımını dökün.Yağlı kağıtın üzerine kek karışımı güzelce yayın.Önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında 9 dakika kadar pişirin.Pastanın kremsı için tencereye 1 litre sütü aıln.Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker,4 çorba kaşığı un,3 çorba kaşığı nişasta ilave edin.

    Üzerine 1 adet yumurta sarısı ilave edin ve sürekli karıştırarak kremayı pişirin.Krema soğuduktan sonra kremaya 1 paket vanilya ve 1 paket labne peynirini ilave edin karıştırın.Pastanın keki fırından çıktıktan sonra üzerine ahududu marmeladı sürün.Daha sonra keki sarıp rulo yapın ve fırın tepsisinden ayırın.Keki derin dondurcuya kaldırın.Kekin sertleşmesini sağlayın.Keki derindondurcdan çıkarttıktan sonra dilim olarak kesin.Yuvarlak derin kabın içine streç film ile kapatın.Kabın içine dilimlenmiş olan keki dizin.Kremanın içine fernk üzümğn yarısını boşltın ve karıştırın.Kabın içindeki keklerin içine keramyı boşaltın.Kremanın üzerine kalan fernk üzümleri ilave edin.Kek parçaları ile kapatın.Streç film ile kapatın.Kubbe pastayı 1 gün buzdolabında bekletin ve daha sonra servis edin.
#09.01.2009 00:38 0 0 0