Yemek Tarifleri > Tavuk budu ile dolma

    image
    orjinalini görmek için tıklayınız

    Malzemeler
    8 adet tavuk butu
    1 bardak bezelye
    2 adet havuç
    1 adet orta boy patates
    2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
    1 adet orta boy kuru soğan
    1 yemek kaşığı margarin
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Tavuk butunun uç kısımlarındaki kemiği bıçak yardımıyla çıkarın. Tavada margarini eritin ve tavla zarı formunda doğradığınız soğanları, pembeleşene kadar kavurun. İçine küçük küçük doğradığınız patatesleri ve havuçları atıp 4-5 dakika da kısık ateşte kavurun. Kavurduğunuz patates ve havuçların içine bezelye, kıyılmış dereotu, karabiber, tuz ve 1 bardak su ekleyip 15 dakika pişirin.
    Butun uç kısımlarında oluşan boşluğun içine, hazırladığınız bezelyeli harçtan 1 yemek kaşığı koyup, ucundan kapatın. İçlerini doldurduğunuz butları fırın tepsisine yerleştirip, 1 bardak su gezdirin. 175 derecelik fırında 90 dakika pişirip pilavla servis yapın.
    Güzel tarifin için teşekkürler Ayışığı.
    acıktım valla