Yemek Tarifleri > Fırında 2 Katlı Tavuklu Pilav

    image
    orjinalini görmek için tıklayınız


    Malzemeler:
    2 su b. bulgur
    3 su b. pirinç
    1 soğan
    1 çorba k. tereyağı
    1 kase mantar
    5 tavuk baget
    1 çorba k. salça
    tavuk suyu
    sıvıyağ
    tuz

    Hazırlanışı:

    1 adet soğanı yemeklik kesin.Tencereye sıvıyağı aın.Üzerine 3 su bardağı pirinci ilave edin.Üzerine tuz ilave edin. Diğer tencereye sıvıyağ alın.Üzerine soğanı ilave edin.Üzerine 2 su bardağı bulguru ilave edin.Üzerine 1 çorba kaşığı salça
    ilave edip karıştırın.

    Fırın kabına kavrulmuş olan bulguru ilave edin.Üzerine kavrulmuş pirinci ilave edin.Pirncin üzerine 5 adet tavuk bageti ilave edin. Üzeirne mantarları ilave edin. Üzerine tavuksuyu ve sıcak su ilave edip öncden ısıtılmış olan 180 dereclik
    fırında pişirin.
    Bulgur ve pirinçli güzel olur herhalde,emegine saglık MİSS-FENER.