Kolay Peykek - Cheesecake

Son güncelleme: 13.09.2009 16:45
NaZ NaZ foto
  • Cheesecake tarifi - Peykek tarifi - Kolay cheesecake tarifi - Cheesecake nasil yapilir - Kolay Peykek tarifi


    noimage


    MALZEMELER:


    1 paket eti yulaflı
    10 tane eti burçak
    1 yumurta akı (sarısını peynirli harçta kullanacağız)
    100 gr erimiş tereyağı (75 gr olabilir)
    200 gr labne
    200 gr krema
    3 yumurta
    yarım su bardağı şeker
    1 limon kabuğu rendesi ve suyu

    YAPILIŞI:


    Bisküvileri robotta un haline getirin, yumurta akı ve erimiş yağ ile iyice karıştırın.
    17 cm çapındaki kelepçeli kalıba harcı iyice bastırarak yerleştirin, buzluğa atın.
    Bu arada şekeri, yumurtaları ve harçta ayırdığınız bir yumurta sarısını iyice çırpın.
    Linonu rendeleyin, suyunu sıkın ve karıştırın.
    En son labne ve kramayı ekleyip son bir defa çırpın.
    Buzluğa attığınız kalıbı çılartın ve karışımı içine boşaltın.
    180 dereceli önceden ısınmış fırında yarım saat pişirin.
    Mutlaka bir gece buzdolabında dinlendirip istediğiniz biçimde süsleyerek servis edin.

    Notlar:


    24-26 cm lik kalıp kullanmak isterseniz krema malzemelerini iki katına çıkartın.



    Yesil kivi'den alinti
#13.09.2009 16:45 0 0 0