Yeni Ölümcül Hastalık

Son güncelleme: 21.09.2009 19:32


  • Aralarında 1 Türkün de bulunduğu 9 çocukta görülen yeni bir hastalık belirlendi. Çocuklardan 3'ü enfeksiyondan kurtarılamadı.

    Fransa'nın başkenti Paris'teki Necker hastanesinin liderliğinde yürütülen bir araştırmada aralarında 1 Türkün de bulunduğu 9 çocukta görülen yeni bir hastalığın belirlendiği kaydedildi.

    Söz konusu yeni hastalığın dünyada 5 İspanyol 2 Portekiz 1 Türk ve 1 Fransız çocukta tespit edildiği çocuklardan 3'ünün enfeksiyonun tüm vücuda yayılması nedeniyle öldüğü belirtildi.

    'Olumlu sonuç aldık'

    Doktorlar bağışıklık sisteminde oluşan yeni hastalığın MyD88 olarak adlandırılan genden kaynaklandığını bu genin bir enfeksiyon karşısında tanı konmasını zorlaştırarak vücudun enfeksiyona karşılık vermesini önlediğini açıkladı.
    Normal şartlarda bağışıklık sisteminin bir enfeksiyon karşısında ağrı ateş kandaki akyuvarların çoğalması gibi bulgularla karşılık verdiği ancak bu MyD88 geninin bunu önlediği ifade edildi.

    Hayatta olan 6 çocuğa antibiyotik tedavisinin devam ettiği vurgulanırken olumlu sonuç alındığı ve çocukların normal hayatlarına geri dönebilecekleri kaydedildi
#21.09.2009 19:32 0 0 0