Rozbif ( Sebze soslu)

Son güncelleme: 24.11.2009 20:25
  • Gereçler:

    1 adet bonfile
    1 limon suyu
    2 tatlı kaşığı hardal
    1 yemek kaşığı tereyağı


    Sebzeli sos:

    250 gr mantar
    2 orta boy domates
    2 orta boy havuç
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz-karabiber


    Yapılışı:

    1. Bonfilenin üzerine limon suyu ve hardal karışımından sürüp bir saat dinlendirin.
    2.Bonfileyi, eritilmiş yağla yağlayıp, fırın ızgarası üzerine yerleştirin. Orta ısılı fırında arada bir çevirerek 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce tuzlayın.
    3. rozbifi, yuvarlak, ince dilimlere bölüp bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine de sebzeli sosu döküp servis yapın.


    Sebzeli sosun hazırlanması:

    Küçük yuvarlak dilimler halinde kesilmiş havucu, tereyağı ve 1 kahve fincanı suyla kısık ateşe koyup hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates e dilimlenmiş mantarı katın; 5 dakika sonra 1 bardak su, tuz, karabiber ve kekik koyup 10 dakika pişirin.


    alıntı
#24.11.2009 20:25 0 0 0