1 adet bonfile
1 limon suyu
2 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı tereyağı
Sebzeli sos:
250 gr mantar
2 orta boy domates
2 orta boy havuç
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz-karabiber
Yapılışı:
1. Bonfilenin üzerine limon suyu ve hardal karışımından sürüp bir saat dinlendirin.
2.Bonfileyi, eritilmiş yağla yağlayıp, fırın ızgarası üzerine yerleştirin. Orta ısılı fırında arada bir çevirerek 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce tuzlayın.
3. rozbifi, yuvarlak, ince dilimlere bölüp bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine de sebzeli sosu döküp servis yapın.
Sebzeli sosun hazırlanması:
Küçük yuvarlak dilimler halinde kesilmiş havucu, tereyağı ve 1 kahve fincanı suyla kısık ateşe koyup hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates e dilimlenmiş mantarı katın; 5 dakika sonra 1 bardak su, tuz, karabiber ve kekik koyup 10 dakika pişirin.