Acılı Rozbif

Son güncelleme: 01.12.2009 10:40
  • Malzemeler:

    250 gram biftek,
    50 gram margarin,
    250 gram çarliston biberi,
    1 kâse haşlanmış fasulye,
    1 kutu konserve mısır,
    2 adet defneyaprağı,
    4 çorba kaşığı acı biber sosu,
    yeterince tuz ve pul biber.



    Hazırlanışı:

    Bifteği tuzlayıp, biberleyin. Tayayı iyice kızdırın. İçine yağı koyup erittikten sonra eti koyun. Yıkanmış ve kurulanmış çarliston biberlerini de koyarak kuvvetli ateşte kızartın.

    Bir dakika sonra eti de biberleri de çevirip bir iki dakika daha kızartın. Eti tavadan çıkartın. Suyu süzülmüş mısır, fasulye ve defneyapraklarını tavaya koyup, tuzlayın.

    2 dakika kavurup sebzeleri tavanın kenarlarına doğru itin. Çıkarttığınız eti boşalan orta yere tekrar koyun. 2 çorba kaşığı biber sosu ilave edip, tavanın kapağını kapatarak sebzeler kenarda et ortada olmak üzere 8-10 dakika daha hafif ateşte pişirin. Arada bir çevirin.

    Eti tavadan çıkartarak dilimleyin. Dilimleri sebzelerin üzerine koyup, üzerine kalan biber sosunu dökün ve isterseniz pul biber serperek servise sunun.




    alıntı
#01.12.2009 10:40 0 0 0