Yemek Tarifleri > tavuk güveç

    TAVUK GÜVEÇ





    Malzemeler ; 6 kişi için
    Güveç tenceresine tereyağı, doğranmış soğanları ve salçayı koyun, kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyip biraz kavurun. Kuşbaşı doğranmış patatesleri ve halka havuçları da ekleyin. Sebzeler hafifçe yumuşadıktan sonra bezelyeyi yıkayıp ilave edin. Sivribiberleri ve sarmısakları koyun. Tuz, karabiber ve biraz da su ilavesiyle pişmeye bırakın.

    Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin. Daha sonra güvecteki (Eğer güveciniz yoksa pişirdiklerinizi
    ateşe dayanıklı bir cam kaba aktarın.) yemeğin üzerine halka halka doğranmış domatesleri dizin, kekik serpin ve 180 derece fırında domatesler kızarana kadar pişirin.

    Derisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk

    1 adet kuru soğan

    2 adet Patates

    2 adet Havuç

    1 küçük kutu Bezelye Konservesi

    1-2 adet Sivri Biber

    birkaç diş sarmısak

    2 adet Domates

    1 yemek kaşığı Salça

    1 yemek kaşığı Tereyağ

    Yeterince Su

    Tuz, Karabiber, Kekik

    Sıcak servis yapınız.

    Afiyet olsun......
    saol arkadaşım
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
    Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
    Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
    Paylaşımınız için teşekkürler,ellerinize,yüreğinize sağlık.
    paylaşım için thanks
    Sağolasın