tavuklu börek

Son güncelleme: 20.03.2006 23:00
  • TAVUKLU BÖREK





    Malzemeler ; 6 kişi için
    Tavuk Göğsünü tuz ve su ile haşlayıp suyunu ayırın. Etlerini iyice didikleyip ceviz, kimyon ve karabiberle karıştırın.

    Diğer tarafta tepsiye üç tane yufkanın her katını eritilmiş yağla yağlayarak kat kat yayın. Tepsiye bütün olarak sığmazsa hafifçe buruşturabilirsiniz. En üstteki yufkayı da yağladıktan sonra 180 derece fırında pembeleşene kadar kızartın. Kızarınca fırından alın, sıcakken bir kase ılık tavuk suyunu üzerine gezdirin. Yufkalar suyu emip yumuşayıncaya kadar bekleyin.

    Bazen yufkalar biraz kalın olduğu için yeterince yumuşamayabilir; o zaman biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Kıvrılabilecek kadar yumuşamış yufkaların üzerine hazırladığınız cevizli tavuk karışımını yayın. Bir uçtan başlayarak rulo şeklinde kıvırın. Tepsiden almadan üzerine yumurta sarısı sürerek tekrar fırına verin.

    Kızarınca dilim dilim keserek servis yapın.

    3 adet Yufka

    125 gr Tereyağ ya da Margarin

    1 adet Tavuk Göğsü

    1 kase Tavuk Suyu

    1 su bardağı dövülmüş Ceviz

    1 adet Yumurta Sarısı

    Kimyon, Tuz, Karabiber



    Afiyet olsun......
#21.11.2005 23:38 0 0 0
  • eline emegine saglık
#23.11.2005 00:04 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 17:22 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 00:32 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:35 0 0 0
  • Paylaşımınız için teşekkürler,ellerinize,yüreğinize sağlık.
#20.03.2006 23:00 0 0 0