Yemek Tarifleri > Hollandez sos

    MALZEMELER

    10 kişilik
    10 adet ezilmiş tane karabiber
    1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
    1 kahve fincanı sirke
    2 çorba kaşığı su
    4 yumurta sarısı
    500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
    ¼ tatlı kaşığı tuz
    ½ limonun suyu



    HAZIRLANIŞI

    Soğanıi karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın. İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir. Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin. İnce süzgeçten geçirip kullanın.Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir. Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir. Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir.
    ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
    AFİYET OLSUN TEŞEKKÜRLER
    ellerine emeklerine sağlık
    teşekkürler ellerine sağlık
    paylaşım için eline sağlık
    Ellerine,yüreğine sağlık.
    Paylaşımın için sağol
    Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
    Ellerine Saglik
    en sevdigim soslardan biri annem güzel yapar bide ben deniim bari
    paylasim icin tessekürler
    sunum için teşekkürler...