Dana Biftek Nasıl Pişirilir

Son güncelleme: 15.01.2010 17:24
  • biftek tarifleri - biftek nasıl pişirilir
    noimage
    Malzemeler:

    *
    2 adet dana bonfile veya kontrfile (~1,5 - 2 cm kalinliginda)
    *
    1 y.k. tereyagi
    *
    1 kase bruksel lahanasi
    *
    2 adet havuc
    *
    2 y.k. zeytinyagi
    *
    1 avuc maydanoz
    *
    1 dis sarmisak (ince dogranmis)
    *
    3 adet patates (pure yapmak icin)
    *
    Taze cekilmis karabiber ve tuz

    Yapilisi:

    1.
    Biftekleri yikayip kurulayin, her iki tarafina tuz ve karabiber sepip biraz bekletin.
    2.
    Derin bir tencereye su koyup kaynatin, icine bruksel lahanalarini atip yaklasip 15-20 dk kadar pisirin. Lahanalarin disi yumusak icleri ise biraz diri olmali, daha fazla pisirirseniz dis yapraklari tamamen erir. Havuclari da dilediginiz gibi dograyip haslayin. Patateslerden pure yapin ve sicak kalmalari icin bir kapta bekletin.
    3.
    Bruksel lahanasini ve havucu derin bir kaseye alin, zeytinyagi, ince kiyilmis maydanoz, sarmisak, biraz tuz ve karabiberi ekleyip altust edin.
    4.
    Bifteklerin ikisini de alacak genislikte bir tavayi ocaga alip isitin, tavaniz isindiktan sonra tereyaginin yarisini ekleyin. Yag erir erimez atesi en yuksege getirin ve biftekleri tavaya alin. Yagi mutlaka tava isindiktan sonra eklemelisiniz aksi halde cabucak yanar ve etin tadini bozar.
    5.
    Yuksek ateste biftegin her iki tarafini da yaklasik 2 - 3 dk pisirin. Eger cok pismis seviyorsaniz sureyi biraz daha uzun tutun. Biftegin diger yuzunu cevirdiginizde kalan yagi eklemeyi unutmayin.
    6.
    Pisen biftegi isterseniz butun olarak, isterseniz fotograftaki gibi seritlere dilerek sebzelerle birlikte servis yapin.

    Eti pisirirken tavanin sicak ve atesin yuksek olmasina ozen gosterin; boylece etinizin dis yuzu hemen kizarip sertlesecek ve icindeki su buharlasmadigi icin eti yumusak tutacaktir. Dana biftek yapi olarak sert bir et oldugu icin ne kadar az pisirilirse o kadar yumusak kalir ve suyunu icinde tuttugu icin tadi cok daha lezzetli olur. O nedenle genelde az ya da orta pismis olarak servis edilir.
#09.01.2010 17:50 0 0 0
  • ellerinize sağlık
#15.01.2010 17:24 0 0 0