Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşattıktan sonra bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Her şeridi avucunuzun içinde silindir şeklinde yuvarlayın. İki şeridi yanyana birleştirip ters yönlerde kıvırın. Halka şekline getirin. Her halka hamurunu önce yumurta akına sonra da haşhaş tohumlarına bulayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
MALZEMELER
*Milföy
*1 paket krem şanti
*Süt
YAPILIŞI
*Milföyleri merdane ile biraz açalım
*Üç parça olacak şekilde keselim
*Daha sonra yağlı kağıda dizelim
*Önceden ısıtılmış fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirelim
*Daha sonra krem şantisini hazırlıyalım
*Soğuyan milföyleri ortadan ikiye bölüp üst tarafını minik parçalara ufalıyalım
*Arasına ,yanlarına ve üst tarafına krem şanti sürelim
*Ufaladığımız parçalar ile üstünü süslüyelim...
Milföy Sarması
Malzemeler:
* Milföy
* 1 yumurta
* 80 gr tablet çikolata
* Susam
Hazırlanışı:
* Kare milföylerimize uzunlamasına 3 yahut 4 kare çikolata sıralayıp, kısa kenarını katlayıp yumurta beyazından sürüp diğer yarısını üzerine kapatalım.
* Bütün kare milföylerimizle bu işlemi yaptıktan sonra, katlanmış yerini tepsiye dönencek şekilde çevirip tepsiye dizelim.
* Yumurta sarısını sürdükten sonra susam serpip önerilen derecede pişirelim.
Sarmalı Burgu
Malzemeler:
* Milföy hamuru
* 1 yumurta
* Tuz
* Susam
Yapılışı:
1. Milföylerimiz biraz yumuşadıktan sonra, kare şeklinde olan her bir milföyümüzü uzunlamasına 4 de kesiyoruz (yaklaşık 2 parmak kalınlığında).Yumurtamızın sarısını bir kaseye alıp bir çimdik tuz atıp karıştırıyoruz.Kesilmiş bir dilim milföyümüzü alıp, üzerine yumurtanın sarısını sürdükten sonra, susamızı serpip diğer bir dilim milföy dilimini üzerine yerleştirip, tekrardan yumurta sürüp susam serpitikten sonra, iki defa burkuyoruz, açılmamasına dikkat edin. Tepsimizede diziyoruz
2. Milföylerimizin hepsini bu şekilde yaptıktan sonra, fırınızımda 200 dereceye ayarlayıp iyice kızarana kadar pişiriyoruz, benim milföylerimin ambalajında bu dereceyi vermiş, sizde isterseniz kontrol edin tavsiye edilen dereceye.
6 adet kare şeklinde milföy hamuru
4 adet kivi
2 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
50 gram margarin
4 yemek kaşığı tozşeker
Yapılışı
Yumurta sarıları ve tozşekeri tencereye aktarıp çırpma teli yardımıyla çırpın. Üzerine vanilya, mısır nişastası, pirinç unu ve sütü ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirip kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Margarini ekleyip kremayı soğuyuncaya kadar 5 dakika kadar çırpın.
Kare şeklindeki milföy hamurlarını buzluktan çıkarın. Yumuşamalarını bekleyip yuvarlak kaplara (fırına girebilen kaplar) yerleştirin. Kenarlarından sarkan kısımlarını keserek çanak şekline getirip üzerlerini çatalla birkaç yerlerinden delerek fırına verin.
175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirip çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin. Şekillerini bozmadan cam kaplardan çıkarın. Milföy çanaklarının içerisine soğumuş kremayı doldurup kivi dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
KİVİLİ TARTOLET
#
Kivili tartolet malzemeleri
Hamur Malzemesi
3.5 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
300 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın Krema için:
2 poşet toz kremşanti
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı süt kreması İç malzemesi:
8 kivi
100 gr jöle
# Kivili tartolet hazırlanışı
Kivili tartolet: Un, pudra şekeri, eritilmiş margarin, yumurta, toz fındık ve tarçını mikserle 5 dakika karıştırıp tart hamurunu hazırlayın. Bisküvi kalıbı veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesip küçük tartölet kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip 20-25 dakika soğumaya bırakın.
Süt ile toz kremşantiyi çırpın. Süt kremasını ilave edip tekrar çırpın. Hazırladığınız kremayı tartöletlerin içine doldurun.
Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kivileri yarım halkalar halinde dilimleyip tartöletlerin üzerine gül şeklinde yerleştirin. Üzerlerine jöle sürüp servis yapın.
Malzemeler:
- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı bal
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet rulo milföy
Süslemek İçin:
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız. Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, elmaları, renkleri dönene kadar kavurunuz. Daha sonra içine, balı, portakal suyunu, kuru üzümü, cevizi, şekeri ilave edip, elmalar ağdalaşana kadar sote ediniz. Elmalı harç piştikten sonra ayrı bir tabağa alıp, soğutunuz. Rulo milföyü, bütün olarak tezgâha serdikten sonra uzun kenarından 1 cm. pay bırakıp bıçak ile yine 1 cm. aralığında kısa şeritler halinde kesiniz. Elmalı cevizli harcı hamurun diğer tarafına gelecek şekilde yerleştirip, üzerine şeritler halinde kestiğiniz diğer kenarı kapatıp, kenarlarını iyice sıkıştırınız. Böylelikle hamurun üzerindeki kesiklerden elmalı harç gözükecektir. Aynı işlemi kalan 2. Rulo milföy içinde uygulayıp, elmalı milföyleri, yağlanmamış tepsiye diziniz. (Milföy hamuru yağlı olduğu için.Yumurtayı bir kâsede çırpıp, bir fırça yardımı ile elmalı milföylerin üzerine sürünüz.. En son olarak üzerlerine tarçın ve esmer şeker serpip, daha önceden 200derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirip, tepside ılıttıktan sonra servis tabağına alınız.. Üzerine pudra şekeri serpip servis ediniz.
Birer kaşık Carte d'Or Antep Fıstıklı ve Çikolatalı Dondurma,
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını su bardağı ile daire şeklinde kesin, ortasına kayısı marmelatı koyun. İkinci kat olarak koyacağınız milföyün ortasını yine daha küçük bir bardak ile kesip çıkartın ve marmelat ortada kalacak şekilde üzerini kapatın. Buzdolabında 25-30 dakika dinlenmeye bırakın. Yumurta sarısını çırpıp fırça yardımıyla hamurların üstüne sürün. Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 20-25 dakika kızarana dek pişirin.
Küçük pastalarınızı servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri serpin. Birer kaşık dondurma da koyarak sunuma hazır hale getirin
Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açıp ortadan ikiye kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerini çatal ile delerek 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Üzerlerine bastırarak inceltin. Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Tereyağı ekleyip karıştırın. Milföylerin arasına krema sürüp çok ince dilimlenmiş muz dilimlerini yerleştirerek 3'erli olarak üst üste dizin. Üzerlerine pudra şeker serpiştirip servis yapın.
Milföy pasta artık hazır, afiyet olsun.
Yarım kilo süt
1,5 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1,5 tepeleme çorba kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
Bu ölçüler 4-5 kişi içindir.
Bir miktar kadar çilek ve ya isteğe göre meyve çeşitlendirilebilir.
Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı: Milföyler resimdeki gibi hafif çözülünce şeklini bozmadan inceltilir. Uzunlamasına ikiye kesilir.190 derece fırınca kızartılır. Diğer tarafta süt, nişasta, şeker, un birlikte pişirilir. Altını kapattıktan sonra vanilyası ilave edilir. Ilındıktan sonra milföyün üzerine bolca döşenir, araya çilekler ve tekrar kremasından sürülür. En üzerine ikinci milföy parçasını koyup, bolca pudra şekeri serpilir. Günlük bir tatlıdır. Kişi sayısına göre yapılır.
Pratik tart tarifleri arayanlar için birebir. Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. Dolgu kremasını soğuk süt ile iyice çırpın.
İki milföy hamurunu yan yana, diğer milföyleri hemen altına yan yana yerleştirip dikdörtgen şekli verin. Üzerine un serperek merdane yardımıyla çok hafif inceltin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta akını sürüp kıvırın ve iyice yapıştırın. Üzerine dolgu kremasını sürün.
Şeftalilerin kabuklarını soyduktan sonra yarıya bölün. Yarım parmak kalınlığında dilimleyip dolgu kremasının üzerine dizin. File bademlerle toz şekeri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Üzerine pudra şeker serpip dilimleyerek servis yapın.
3 adet Milföy , 6 adet kayısı,
½ su bardağı çekilmiş fındık içi,
1 adet yumurta akı,
1 çay bardağı toz şeker,
1 adet yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
Milföyü derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. Diğer yanda fındık içini, yumurta akını ve toz şekerini iyice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 adet Milföyü yan yana dizip iki kenarı birbirine yapıştırıp dikdörtgen şeklini verin. Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. 1 adet Milföyden ince şeritler kesin. 2 adet şeridi birbirine sarıp örgü şeklini verin ve Dikdörtgen şeklini verdiğiniz İGLO Milföyün kenarlarına yapıştırıp çerçeve yapın. Ortasına fındıklı harç sürüp yayın. 6 adet kayısıyı yarıya bölüp fındıklı harcın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını sağlayın. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin.
8 adet kare milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
20 adet çilek
Yarım paket çilekli jöle
1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı
Krema için:
1,5 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı krem şanti
Yarım su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
Yapılışı:
Sütü ısıtın. Yumurta ve toz şekeri bir kasede köpük köpük olana dek çırptıktan sonra süte ilave edip, tekrar çırpın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yedirin. Kaynattıktan sonra ateşten alın. Ilınınca krem şanti ve margarini ilave ederek kremayı hazırlayın, Milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız kremayı paylaştırın ve çilekleri yerleştirin. Herbir hamurun karşılıklı uçlarını yukarı kaldırıp, birleştiriri. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 175 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, pişmiş milföylerin üzerine sürün. Çekilmiş şam fıstığı serpip servis yapın.
Milföy hamurlarını kalp şeklindeki kalıpla kesin. Kalplerin dört tanesini tam ortadan, küçük bir kalp kalıpla kesin. Küçük kalpleri ayırın. Bütün kalp ve ortası kesik kalbi üst üste yerleştirin. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Bir kapta kremşantiyle sütü mikserle iyice çırpın. Krem şantiyi krema sıkma torbasına alarak, fırından aldığınız kalplerin ortasına sıkın. En üste frambuazları yerleştirin. Nane yaprağıyla süsleyip servis yapın.
Frambuazlı milföy kalpler artık hazır, afiyet olsun.
Bir fırın kabına açtığınız milföyü yerleştirin.
Eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla milföyin üzerine sürün.
Milfonun içine ince ince doğranmış elmayı, balı,dövülmüş cevizi dökün.
Üzerini tekrardan milföyle kapatın.
Tarçın ve esmer şekeri milfoyün üzerine serpin ve fırına atın.
Servis yaparken arzuya bağlı yanına vanilyalı dondurma da ikram edebilirsiniz.
Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarıp yumuşaması için bekletin.
Hamurları ikiye ayırın. Kenarına 1 parça çikolata yerleştirip diğer ucunu üzerine katlayın.
Kenarlarını iyice kapatın. Kalan milföylere de aynı işlemi uygulayın.
Üzerlerine yumurtanın akını sürün. önceden ısıtılmış
170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Üzerlerine pudra şeker serpip servis yapın.
Çikolatalı milföy bohçaları artık hazır, afiyet olsun.
Malzemeler
yarım paket milföy hamuru
1,5 su bardağı soğuk süt
1 paket vanilyalı pasta kreması
Vişne peltesi
1 kase vişne kompostosu
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
Öncelikle 2 adet dikdörtgen milföyü 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Daha sonra bir kabın içinde pasta kreması ve sütü koyulaşıncaya kadar çırpalım.
Koyu bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edelim.
Servis tabağının en altına pişen milföy hamurumuzu yerleştirelim.
Üzerine krema sürelim ve tekrar milföy yerleştirelim.
Bu şekilde bütün malzemelerimizi bitirelim ve son katına pudra şekeri serpelim.
Bir su bardağı vişne suyunu 1 yemek kaşığı nişasta ile ocağın üzerinde karıştıralım.
Pelte kıvamına gelinceye kadar karıştıralım.
Daha sonra vişne peltesini pastanın üzerine düzgün bir şekilde yayalım.
Vişne taneleri ile süsleyip buzdolabına kaldıralım.
Soğuyunca dilimleyip servise sunalım. Afiyet olsun.