Milföylü Tatlı Tarifleri

Son güncelleme: 16.04.2012 16:20
  • milföylü tatlılar - milföy hamuru ile tatlılar - tatlı tarifleri - milföy
    Haşhaşlı Milföy Halkalar
    Malzemeler

    * 6 adet milföy
    * 1 kahve fincanı haşhaş tohumu
    * 1 yumurtanın akı

    Hazırlanışı

    Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşattıktan sonra bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Her şeridi avucunuzun içinde silindir şeklinde yuvarlayın. İki şeridi yanyana birleştirip ters yönlerde kıvırın. Halka şekline getirin. Her halka hamurunu önce yumurta akına sonra da haşhaş tohumlarına bulayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

    noimage

    MALZEMELER

    *Milföy

    *1 paket krem şanti

    *Süt

    YAPILIŞI

    *Milföyleri merdane ile biraz açalım

    *Üç parça olacak şekilde keselim

    *Daha sonra yağlı kağıda dizelim

    *Önceden ısıtılmış fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirelim

    *Daha sonra krem şantisini hazırlıyalım

    *Soğuyan milföyleri ortadan ikiye bölüp üst tarafını minik parçalara ufalıyalım

    *Arasına ,yanlarına ve üst tarafına krem şanti sürelim

    *Ufaladığımız parçalar ile üstünü süslüyelim...

    Milföy Sarması
    noimage
    Malzemeler:

    * Milföy
    * 1 yumurta
    * 80 gr tablet çikolata
    * Susam

    Hazırlanışı:

    * Kare milföylerimize uzunlamasına 3 yahut 4 kare çikolata sıralayıp, kısa kenarını katlayıp yumurta beyazından sürüp diğer yarısını üzerine kapatalım.
    * Bütün kare milföylerimizle bu işlemi yaptıktan sonra, katlanmış yerini tepsiye dönencek şekilde çevirip tepsiye dizelim.
    * Yumurta sarısını sürdükten sonra susam serpip önerilen derecede pişirelim.
    noimage

    Sarmalı Burgu
    noimage
    Malzemeler:

    * Milföy hamuru
    * 1 yumurta
    * Tuz
    * Susam

    Yapılışı:

    1. Milföylerimiz biraz yumuşadıktan sonra, kare şeklinde olan her bir milföyümüzü uzunlamasına 4 de kesiyoruz (yaklaşık 2 parmak kalınlığında).Yumurtamızın sarısını bir kaseye alıp bir çimdik tuz atıp karıştırıyoruz.Kesilmiş bir dilim milföyümüzü alıp, üzerine yumurtanın sarısını sürdükten sonra, susamızı serpip diğer bir dilim milföy dilimini üzerine yerleştirip, tekrardan yumurta sürüp susam serpitikten sonra, iki defa burkuyoruz, açılmamasına dikkat edin. Tepsimizede diziyoruz
    2. Milföylerimizin hepsini bu şekilde yaptıktan sonra, fırınızımda 200 dereceye ayarlayıp iyice kızarana kadar pişiriyoruz, benim milföylerimin ambalajında bu dereceyi vermiş, sizde isterseniz kontrol edin tavsiye edilen dereceye.
#18.06.2010 00:26 0 0 0
  • KİVİLİ MİLFÖY TATLISI TARİFİ

    6 adet kare şeklinde milföy hamuru
    4 adet kivi
    2 su bardağı süt
    2 adet yumurtanın sarısı
    1 paket vanilya
    1 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 yemek kaşığı pirinç unu
    50 gram margarin
    4 yemek kaşığı tozşeker
    Yapılışı
    Yumurta sarıları ve tozşekeri tencereye aktarıp çırpma teli yardımıyla çırpın. Üzerine vanilya, mısır nişastası, pirinç unu ve sütü ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirip kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Margarini ekleyip kremayı soğuyuncaya kadar 5 dakika kadar çırpın.

    Kare şeklindeki milföy hamurlarını buzluktan çıkarın. Yumuşamalarını bekleyip yuvarlak kaplara (fırına girebilen kaplar) yerleştirin. Kenarlarından sarkan kısımlarını keserek çanak şekline getirip üzerlerini çatalla birkaç yerlerinden delerek fırına verin.

    175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirip çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin. Şekillerini bozmadan cam kaplardan çıkarın. Milföy çanaklarının içerisine soğumuş kremayı doldurup kivi dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

    KİVİLİ TARTOLET
    noimage
    #
    Kivili tartolet malzemeleri
    Hamur Malzemesi

    3.5 su bardağı un

    2 su bardağı pudra şekeri

    300 gr margarin

    2 yumurta

    1 su bardağı toz fındık

    1 tatlı kaşığı tarçın Krema için:

    2 poşet toz kremşanti

    1.5 su bardağı süt

    1 çay bardağı süt kreması İç malzemesi:

    8 kivi

    100 gr jöle

    # Kivili tartolet hazırlanışı

    Kivili tartolet: Un, pudra şekeri, eritilmiş margarin, yumurta, toz fındık ve tarçını mikserle 5 dakika karıştırıp tart hamurunu hazırlayın. Bisküvi kalıbı veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesip küçük tartölet kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip 20-25 dakika soğumaya bırakın.

    Süt ile toz kremşantiyi çırpın. Süt kremasını ilave edip tekrar çırpın. Hazırladığınız kremayı tartöletlerin içine doldurun.

    Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kivileri yarım halkalar halinde dilimleyip tartöletlerin üzerine gül şeklinde yerleştirin. Üzerlerine jöle sürüp servis yapın.
#23.08.2010 11:01 0 0 0
  • Elmalı Milföy
    noimage
    Malzemeler:
    - 2 adet elma
    - 2 yemek kaşığı margarin
    - Yarım çay bardağı portakal suyu
    - 1 yemek kaşığı bal
    - Yarım su bardağı şeker
    - Yarım su bardağı kuru üzüm
    - 1 su bardağı çekilmiş ceviz
    - 2 yemek kaşığı esmer şeker
    - 1 adet yumurta
    - 1 tatlı kaşığı tarçın
    - 2 adet rulo milföy
    Süslemek İçin:
    - Pudra şekeri

    Hazırlanışı:

    Elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız. Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, elmaları, renkleri dönene kadar kavurunuz. Daha sonra içine, balı, portakal suyunu, kuru üzümü, cevizi, şekeri ilave edip, elmalar ağdalaşana kadar sote ediniz. Elmalı harç piştikten sonra ayrı bir tabağa alıp, soğutunuz. Rulo milföyü, bütün olarak tezgâha serdikten sonra uzun kenarından 1 cm. pay bırakıp bıçak ile yine 1 cm. aralığında kısa şeritler halinde kesiniz. Elmalı cevizli harcı hamurun diğer tarafına gelecek şekilde yerleştirip, üzerine şeritler halinde kestiğiniz diğer kenarı kapatıp, kenarlarını iyice sıkıştırınız. Böylelikle hamurun üzerindeki kesiklerden elmalı harç gözükecektir. Aynı işlemi kalan 2. Rulo milföy içinde uygulayıp, elmalı milföyleri, yağlanmamış tepsiye diziniz. (Milföy hamuru yağlı olduğu için.Yumurtayı bir kâsede çırpıp, bir fırça yardımı ile elmalı milföylerin üzerine sürünüz.. En son olarak üzerlerine tarçın ve esmer şeker serpip, daha önceden 200derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirip, tepside ılıttıktan sonra servis tabağına alınız.. Üzerine pudra şekeri serpip servis ediniz.
#15.04.2011 18:13 0 0 0
  • noimage
    Malzemeler:

    4 milföy hamuru,

    4 yemek kaşığı kayısı marmelatı,

    1 yumurta sarısı,

    Birer kaşık Carte d'Or Antep Fıstıklı ve Çikolatalı Dondurma,

    1 yemek kaşığı pudra şekeri

    Hazırlanışı:

    Milföy hamurlarını su bardağı ile daire şeklinde kesin, ortasına kayısı marmelatı koyun. İkinci kat olarak koyacağınız milföyün ortasını yine daha küçük bir bardak ile kesip çıkartın ve marmelat ortada kalacak şekilde üzerini kapatın. Buzdolabında 25-30 dakika dinlenmeye bırakın. Yumurta sarısını çırpıp fırça yardımıyla hamurların üstüne sürün. Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 20-25 dakika kızarana dek pişirin.

    Küçük pastalarınızı servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri serpin. Birer kaşık dondurma da koyarak sunuma hazır hale getirin
#03.05.2011 08:15 0 0 0
  • harika
#09.05.2011 23:06 0 0 0
  • hımm süper emeğine sağlık
#11.05.2011 15:10 0 0 0
  • Pratik Milföy Pasta
    noimage
    Milföy pasta malzemeleri

    9 milföy hamuru

    250 ml süt

    1 çay bardağı toz şeker

    Yarım çay bardağı un

    1 tatlı kaşığı buğday nişastası

    3 yumurtanın sarısı

    1 paket vanilya

    1 tatlı kaşığı tereyağı

    1 muz

    Pudra şeker

    Milföy pasta hazırlanışı

    Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açıp ortadan ikiye kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerini çatal ile delerek 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Üzerlerine bastırarak inceltin. Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Tereyağı ekleyip karıştırın. Milföylerin arasına krema sürüp çok ince dilimlenmiş muz dilimlerini yerleştirerek 3'erli olarak üst üste dizin. Üzerlerine pudra şeker serpiştirip servis yapın.
    Milföy pasta artık hazır, afiyet olsun.
#14.05.2011 16:16 0 0 0
  • süper ellerine, emeğine sağlık :)
#15.05.2011 10:42 0 0 0
  • milföylü çıtır
    noimage
    Malzemeler:

    Yarım kilo süt
    1,5 tepeleme çorba kaşığı nişasta
    1,5 tepeleme çorba kaşığı un
    Yarım su bardağı şeker
    1 çay kaşığı vanilya

    Bu ölçüler 4-5 kişi içindir.

    Bir miktar kadar çilek ve ya isteğe göre meyve çeşitlendirilebilir.

    Üzeri için pudra şekeri

    Yapılışı: Milföyler resimdeki gibi hafif çözülünce şeklini bozmadan inceltilir. Uzunlamasına ikiye kesilir.190 derece fırınca kızartılır. Diğer tarafta süt, nişasta, şeker, un birlikte pişirilir. Altını kapattıktan sonra vanilyası ilave edilir. Ilındıktan sonra milföyün üzerine bolca döşenir, araya çilekler ve tekrar kremasından sürülür. En üzerine ikinci milföy parçasını koyup, bolca pudra şekeri serpilir. Günlük bir tatlıdır. Kişi sayısına göre yapılır.
#27.05.2011 12:49 0 0 0
  • şeftalili milföy tart
    noimage
    Şeftalili milföy tart malzemeleri

    4 milföy

    Yarım paket dolgu kreması

    125 ml soğuk süt

    Yarım yemek kaşığı un

    1 yumurta akı

    3 sert şeftali

    1 yemek kaşığı toz şeker

    1 çay bardağı file badem

    Üzeri için

    1 yemek kaşığı pudra şeker

    Şeftalili milföy tart hazırlanışı

    Pratik tart tarifleri arayanlar için birebir. Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. Dolgu kremasını soğuk süt ile iyice çırpın.

    İki milföy hamurunu yan yana, diğer milföyleri hemen altına yan yana yerleştirip dikdörtgen şekli verin. Üzerine un serperek merdane yardımıyla çok hafif inceltin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta akını sürüp kıvırın ve iyice yapıştırın. Üzerine dolgu kremasını sürün.

    Şeftalilerin kabuklarını soyduktan sonra yarıya bölün. Yarım parmak kalınlığında dilimleyip dolgu kremasının üzerine dizin. File bademlerle toz şekeri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Üzerine pudra şeker serpip dilimleyerek servis yapın.
#01.07.2011 19:53 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin canım
    Teşekkürler
#01.07.2011 20:15 0 0 0
  • kayısılı milföy tatlısı
    noimage
    Malzeme

    3 adet Milföy , 6 adet kayısı,
    ½ su bardağı çekilmiş fındık içi,
    1 adet yumurta akı,
    1 çay bardağı toz şeker,
    1 adet yumurta sarısı,
    1 çorba kaşığı pudra şekeri

    Yapılışı

    Milföyü derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. Diğer yanda fındık içini, yumurta akını ve toz şekerini iyice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 adet Milföyü yan yana dizip iki kenarı birbirine yapıştırıp dikdörtgen şeklini verin. Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. 1 adet Milföyden ince şeritler kesin. 2 adet şeridi birbirine sarıp örgü şeklini verin ve Dikdörtgen şeklini verdiğiniz İGLO Milföyün kenarlarına yapıştırıp çerçeve yapın. Ortasına fındıklı harç sürüp yayın. 6 adet kayısıyı yarıya bölüp fındıklı harcın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını sağlayın. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin.
#16.08.2011 20:54 0 0 0
  • çilekli milföy tatlısı - milföy çilekliMalzemeler:

    8 adet kare milföy hamuru
    1 adet yumurta sarısı
    20 adet çilek
    Yarım paket çilekli jöle
    1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı
    Krema için:
    1,5 su bardağı süt
    2 adet yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    Yarım su bardağı krem şanti
    Yarım su bardağı un
    3 çorba kaşığı margarin

    Yapılışı:

    Sütü ısıtın. Yumurta ve toz şekeri bir kasede köpük köpük olana dek çırptıktan sonra süte ilave edip, tekrar çırpın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yedirin. Kaynattıktan sonra ateşten alın. Ilınınca krem şanti ve margarini ilave ederek kremayı hazırlayın, Milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız kremayı paylaştırın ve çilekleri yerleştirin. Herbir hamurun karşılıklı uçlarını yukarı kaldırıp, birleştiriri. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 175 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, pişmiş milföylerin üzerine sürün. Çekilmiş şam fıstığı serpip servis yapın.


    alıntı
#25.08.2011 18:51 0 0 0
  • frambuazlı milföy kalpler
    noimage
    Frambuazlı milföy kalpler malzemeleri

    8 milföy hamuru

    1 paket krem şanti

    1 çay bardağı süt

    200 gr frambuaz

    Nane yaprakları

    Frambuazlı milföy kalpler hazırlanışı

    Milföy hamurlarını kalp şeklindeki kalıpla kesin. Kalplerin dört tanesini tam ortadan, küçük bir kalp kalıpla kesin. Küçük kalpleri ayırın. Bütün kalp ve ortası kesik kalbi üst üste yerleştirin. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Bir kapta kremşantiyle sütü mikserle iyice çırpın. Krem şantiyi krema sıkma torbasına alarak, fırından aldığınız kalplerin ortasına sıkın. En üste frambuazları yerleştirin. Nane yaprağıyla süsleyip servis yapın.
    Frambuazlı milföy kalpler artık hazır, afiyet olsun.
#12.09.2011 19:28 0 0 0
  • kolay elmalı milföy tatlısı
    noimage
    Bir fırın kabına açtığınız milföyü yerleştirin.
    Eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla milföyin üzerine sürün.
    Milfonun içine ince ince doğranmış elmayı, balı,dövülmüş cevizi dökün.
    Üzerini tekrardan milföyle kapatın.
    Tarçın ve esmer şekeri milfoyün üzerine serpin ve fırına atın.
    Servis yaparken arzuya bağlı yanına vanilyalı dondurma da ikram edebilirsiniz.
#13.10.2011 17:25 0 0 0
  • çikolatalı milföy bohçası
    noimage
    Çikolatalı milföy bohçaları malzemeleri

    6 milföy hamuru

    150 gr bitter çikolata

    üzeri için

    1 yumurtanın akı

    Pudra şeker

    Çikolatalı milföy bohçaları:

    Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarıp yumuşaması için bekletin.
    Hamurları ikiye ayırın. Kenarına 1 parça çikolata yerleştirip diğer ucunu üzerine katlayın.
    Kenarlarını iyice kapatın. Kalan milföylere de aynı işlemi uygulayın.
    Üzerlerine yumurtanın akını sürün. önceden ısıtılmış
    170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
    Üzerlerine pudra şeker serpip servis yapın.
    Çikolatalı milföy bohçaları artık hazır, afiyet olsun.
#03.12.2011 23:43 0 0 0
  • milföylü tatlı
    noimage
    malzemeler
    1 paket milföy
    çokokrem
    pudra şekeri
    1 yumurta sarısı(üzerine)
    yapılışı
    milföyleri dörde bölün arasına 1 tatlı kaşığı çokokrem sürün ,
    üçgen olarak kapatın hafif yağlanmış tepsiye dizin yumurta sarısını sürün
    180 derecede pişirin fırından çıkarınca pudra şekeri serpin.
#06.02.2012 20:28 0 0 0
  • vişneli milföy tatlısı
    noimage
    Malzemeler
    yarım paket milföy hamuru
    1,5 su bardağı soğuk süt
    1 paket vanilyalı pasta kreması

    Vişne peltesi
    1 kase vişne kompostosu
    1 yemek kaşığı nişasta
    Yapılışı
    Öncelikle 2 adet dikdörtgen milföyü 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
    Daha sonra bir kabın içinde pasta kreması ve sütü koyulaşıncaya kadar çırpalım.
    Koyu bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edelim.

    Servis tabağının en altına pişen milföy hamurumuzu yerleştirelim.
    Üzerine krema sürelim ve tekrar milföy yerleştirelim.
    Bu şekilde bütün malzemelerimizi bitirelim ve son katına pudra şekeri serpelim.

    Bir su bardağı vişne suyunu 1 yemek kaşığı nişasta ile ocağın üzerinde karıştıralım.
    Pelte kıvamına gelinceye kadar karıştıralım.
    Daha sonra vişne peltesini pastanın üzerine düzgün bir şekilde yayalım.
    Vişne taneleri ile süsleyip buzdolabına kaldıralım.
    Soğuyunca dilimleyip servise sunalım. Afiyet olsun.
#16.04.2012 16:20 0 0 0