İmam Bayıldı

Son güncelleme: 20.07.2010 12:01
  • imam bayıldı nasıl pişirilir
    noimage

    İmambayıldı malzemeleri

    6 orta boy kemer patlıcan

    3 soğan

    3 iri domates

    1 su bardağı zeytinyağı

    1 tatlı kaşığı tuz

    1 çorba kaşığı tozşeker

    1 baş sarımsak

    Yarım demet maydanoz

    Yarım limonun suyu

    1.5 su bardağı su


    İmambayıldı hazırlanışı

    İmambayıldı:
    Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım.

    Patlıcanları temizleyip alacalı olarak soyun. Orta kısımlarını uzunlamasına bıçakla kesin. Baş ve uç kısmının sonuna kadar kesmemeye dikkat edin. Patlıcanları bol tuzlu suda yarım saat bekletin.

    Sarımsakları soyup ince ince doğrayın. Soğanları piyaz doğrayıp tuz ve şekerle ovun. Domatesleri soyun. Çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Maydanozu kıyıp domatesle birlikte soğanlara ilave edin ve karıştırın.

    Patlıcanları tuzlu sudan alıp kurulayın. Hazırladığınız harcı eşit olarak patlıcanların içine doldurun. Patlıcanları bir tepsiye yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırıp üzerine gezdirerek dökün. Tepsiyi alüminyum folyo veya bir kapakla örtün. Hızlı ateşte 15 dakika pişirin. Daha sonra kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Üzerini açmadan soğumaya bırakın. İmambayıldıyı soğuk servis yapın.
#20.07.2010 12:01 0 0 0