Rahim Ağzı Kanserine Dikkat

Son güncelleme: 18.02.2011 12:07
  • Rahim Ağzı Kanseri - HPV Virüsleri - Rahim Ağzı Kanseri Tedavisi

    Rahim ağzı kanseri genellikle HPV virüslerine bağlı olarak oluşmaktadır. Bu virüs genital bölgede siğillerin oluşmasına da neden olmaktadır. HPV virüslerinin %15-20'si kansere yol açmaktadır. Genital bölgede siğillere neden olan virüsler kansere neden olan virüsler ile aynı değildir.

    Kadınlar Rahim Ağzı Kanserine Dikkat

    HPV virüslerinin kanser öncesi dönemde saptanması oldukça önemlidir. Genital bölgedeki siğiller, cinsel yolla bulaşan rahatsızlıklar rahim ağızı kanseri riskini arttırır. Virüs birçok farklı yolla yayılır. Cinsel yolla bulaşan HPV'ler cinsel yolla bulaşan rahatsızlıklara neden olur. HPV virüslerin cinsel dışı yolla da bulaşması mümkündür. Kalıtsal özellikle ve özel bölgelerde deri teması da virüslerin yayılmasına neden olabilir. Rahim ağzı kanserine karşı yapılması gerekenler şunlardır:

    1.Düzenli olarak pap smear testi yaptırın. Pap smear testi içinizin rahat olmasını sağlayacaktır.

    2. Sağlıklı bir yaşam da rahatsızlığın önlenmesi için önemlidir. Düzenli olarak egzersiz yapmak, sigara içmemek ve düzenli olarak medikal kontroller yaptırmak rahim ağzı kanseri riskini azaltır.

    3. Gardasil ve cervarix gibi bazı aşılar HPV virüslerinin önlenmesine katkıda bulunur. Bu nedenle aktif seks yaşamı bulunan kişilerin bu aşıyı yaptırması oldukça önemlidir.
#18.02.2011 12:07 0 0 0