Saray Büzmesi - Trabzon

Son güncelleme: 19.04.2011 18:51
  • Saray Büzmesi - Beratiye'nin Mutfağı: Trabzon


    noimage

    Hamur Malzemeleri:

    1 çay bardağı un
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çorba kaşığı sirke

    Şerbet için;

    1.5 Bardak su
    2.5 Bardak şeker
    3.Yarımdan daha az limon.

    Malzemeler kaynatılarak şerbet yapılır ve soğutulur.

    Yapılışı: Malzemeler biraraya getirilerek yoğrulur, üzerine hamurun durumuna göre un ilave edilir kıvamına gelen hamur dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılarak açma için tezgaha alınır. Hamur incecik açılır.

    2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir. Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır. Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur.
#19.04.2011 18:51 0 0 0