The Lake House Göl Evi

Son güncelleme: 07.11.2008 22:09
  • noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage

    The Lake House

    Vizyona Giriş Tarihi
    04.08.2006

    Türü
    Dram

    Ülke
    ABD

    Süresi ve Yapım Yılı
    105 dakika - 2006

    Yönetmeni
    Alejandro Agresti

    Oyuncular
    Keanu Reeves
    Sandra Bullock
    Shohreh Aghdashloo
    Christopher Plummer

    Senaryo
    David Auburn

    Müzik
    Rachel Portman

    Görüntü Yönetmeni
    Alar Kivilo

    Onları ayıran zaman&

    Hayatında değişiklik yapma zamanının geldiğine inanan Dr. Kate Forster, stajını tamamladığı yerel İllinois hastanesinden ayrılıp hasta trafiğinin yoğun olduğu Chicagoda bir hastanede çalışmayı kabul eder. Geride bırakacağı için üzüldüğü tek şey, kiraladığı güzel evdir. Sığınağı olarak gördüğü, geniş pencerelerinden karşıdaki sakin gölü gören bu ferah ve şık tasarımlı ev, onun kendisini gerçekten kendi gibi hissettiği tek yerdir. 2006nın kış aylarıdır. Kate, şehre doğru yola çıkmadan önce evin bir sonraki sakini için posta kutusuna bir not bırakır. Notta, kendisine gelen mektuplar için yeni adresini yazar ve kapının üzerindeki gizemli pati izlerinin kendisi taşınırken de orada olduğunu açıklar.

    Ama evin yeni kiracısı Alex Wyler eve geldiğinde çok farklı bir tabloyla karşılaşır. Yetenekli ama hayal kırıklığına uğramış mimar, yakınlardaki bir inşaatta çalışmaktadır. Genç adam evi fazlasıyla ihmal edilmiş bulur: Tozlu, kirli evin bahçesini yabani otlar bürümüştür ve hiçbir yerde pati izi yoktur.

    Alex için evin özel bir anlamı vardır: Mesleki başarısı uğruna ailesini feda eden ünlü mimar babası tarafından Alexin mutlu günlerinde inşa ettirilmiştir. Kendisini burada huzurlu hisseden Alex, evi orijinal güzelliğine kavuşturmak için uğraşmaya başlar. Katein notunu günlerce görmezden gelir, ama bir gün havanın yıprattığı çitleri boyarken başıboş bir köpeğin yaş boyalara bastıktan sonra evin girişine doğru ilerleyerek Katein tam söylediği yerde pati izleri bıraktığını görür. Şaşkına döner ve Katee mektup yazarak evde kendisinden önce kimsenin oturmadığını, genç kadının köpeğin pati izlerini nereden bildiğini merak ettiğini söyler.

    Oradan bir hafta önce ayrılmış olan Kate ise Alexin kendisine şaka yaptığını düşünerek hemen bir cevap yazar: Sadece meraktan soruyorum; orada tarih ne? 14 Nisan 2004. Hayır, der Kate, Bugün 14 Nisan 2006. Aynı gün, ama iki yıl sonrası. Böyle bir şey olabilir mi?

    Kate ve Alex, göl evinin posta kutusu aracılığıyla yazışmayı sürdürürken, inanılmaz ve imkansız şekilde iki ayrı yılda yaşadıklarını görerek her ikisi de hayatta geçmiş pişmanlıklarıyla mücadele ettikleri, yeni bir başlangıç yapmaya çalıştıkları bir noktada olduklarını fark ederler. Aralarında sıradışı bir bağ oluşan ikili, haftalar geçtikçe birbirlerine daha çok yakınlaşır; sırlarını, tereddütlerini ve hayallerini paylaşırlar; ta ki birbirlerine aşık olduklarını fark edene dek.

    Aralarındaki mesafeyi aşıp olağanüstü durumlarının ardındaki gizemi çözmeye karar vererek kadere meydan okurlar. Ama bir araya gelmeye çalışırken, birbirlerini sonsuza dek kaybetme riskiyle de karşı karşıya olabilirler...



    Bullock ve Reevesi 12 yıl sonra buluşturan film
    Sandra Bullock ve Keanu Reeves, 1994 yapımı Hız Tuzağından (Speed) sonra ilk kez Pulitzer ödüllü yazar David Auburnün Göl Evi adlı yapıtından uyarlanan romantik dram için bir araya geliyor. Alejandro Agrestinin yönettiği filmde iki başrol oyuncusuna Dylan Walsh, Shohreh Aghdashloo ve Christopher Plummer eşlik ediyor. Alejandro Agrestinin Auburnün senaryosuna dayanarak yönettiği filmin müzikleri Rachel Portman imzası taşıyor.

    Filmde, kendini bütün kuralları yalanlayan ve bambaşka bir alemde gerçekleşen akıl almaz bir aşkın içinde bulan, bağımsız ruhlu ve mantıklı doktor Kate Forsterı canlandıran Sandra Bullock, Göl Evi için; Destansı bir aşk hikayesi. Doğru kişiyi bulmak için kendimizce verdiğimiz kararları, olasılıkları ve imkansızlıkları konu alıyor. Sizi imkansıza ve her türlü engeli aşmak için bağlantıların gücüne inanmaya davet ediyor; çünkü bu iki insanın bir yol bulmasını çok istiyorsunuz diyor.

    Bullockla Hız Tuzağındaki telaşlı birlikteliklerinden bu yana ilk kez bir araya gelen Keanu Reeves de hikayenin sıradışılığından aynı ölçüde etkilendiğini söylüyor. Göl Evinin zamandan bağımsız idealizminin, çağdaş ortamı ve karakterleriyle iç içe geçtiğini de kaydeden Reeves, şunları dile getiriyor: Bir araya gelişleri öylesine orijinal ve yürek ısıtıcı ki. Burada ben kahraman, o da zor durumdaki kadın değil. Film, kendilerini bir bütün hissetmek için birini ya da bir şeyi arayan iki insanı da konu almıyor; beraberce yeni bir şey yaratabileceklerini keşfeden iki insanı konu alıyor...
#28.07.2006 09:02 0 0 0
  • film çok güzel bişeye benziyo yaaa

    zaten iki oyuncuyu d açok sevrim farklı bişey olmuş

    sağol abi
#04.08.2006 07:34 0 0 0
  • Paylaşım İçin Teşekkürler Ellerine Sağlık...
#20.08.2007 19:30 0 0 0
  • saol
#01.11.2007 15:23 0 0 0
  • Aşk Filmi tAM bANA Groe
#16.11.2007 20:59 0 0 0
  • saol kardeş
#28.01.2008 20:56 0 0 0
  • Paylasim icin tskler
#28.01.2008 22:47 0 0 0
  • SLM BU FILMI TAVSIYE EDİYOLAR NASIL?
#05.04.2008 11:18 0 0 0
  • cok güzel bir film herkes izlemeli:)
#07.11.2008 22:09 0 0 0