Çift Rahim Sorunu

Son güncelleme: 09.07.2011 11:52
  • Çift Vajina - Çift Rahim Kısırlık Yaparmı - Rahim - Vajina Rahatsızlıkları



    çift vajina
    Embriyoner yaşamın ilk üç ayında, karnın her iki yanındaki gelişen dokular birbirleriyle uygun bir biçimde birleşmeyebilir. Çok ender olarak iki vajina ve iki rahim ortaya çıkabilir. Çoğunda bu vajinaların her biri, ayrı bir serviks, rahim ve yumurtalık kanalına bağlıdır ve kadında hiçbir anormal belirti olmaz. Çift vajinada genel olarak ortada bir zar bulunur ve penis girdiğinde, o ya da bu yana itilir, böylece bu durum kadına da erkeğe de normal gelir. Döllenme rahimin birinde ya da öbüründe olabilir.

    Bununla birlikte çocuk büyüyüp de rahmi sıkıştırmaya başlayınca sorunlar ortaya çıkar. Çift rahimde normal rahimdeki kadar genişleme olmadığından, erken doğum ya da düşük sık görülür. Bu durumu düzeltmek için her zaman ameliyat gerekmez, fakat gebelik olursa, doğum doktoru bir komplikasyon olmaması için özel bir dikkat göstermelidir.
    Görüldüğü gibi, embriyoner gelişmenin ilk üç ayı içinde rahmin iki parçasının noksan bir biçimde birleşmesinden doğan çeşitli rahim anomalileri vardır. Tümüyle birbirinden ayrı iki rahim ya da iki vajinadan, sadece küçük bir rahim içi zar bölmeye kadar herhangi bir değişik tip anomali görülebilir. Bazen rahimin yalnızca bir tarafı gelişir.

    Çift rahimli bir kadın gebe kalabilir. Burada tek sorun, erken doğum ya da düşüktür. Buna karşın, bu durumu düzeltecek bir ameliyat söz konusu değildir.
    Rahmin ortasında noksan bir bölme varsa, yüksek oranda düşük görülmekle birlikte, gebelik sorun yaratmadan meydana gelebilir. Bir kadında çok sık düşük oluyorsa, rahmin bir röntgen filmi çekilip, rahimde bir bölme ya da anomali bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir. Böyle bir bölme nedeniyle düşükler oluyorsa, bunu düzeltecek bir ameliyat yapılmalıdır
#09.07.2011 11:52 0 0 0