Zeytinyağlı İmam Bayıldı

Son güncelleme: 13.07.2011 17:32
  • Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi - Zeytinyağlı İmam Bayıldı Nasıl Yapılır -Zeytinyağlı İmam Bayıldı Malzemeleri


    Malzeme Listesi

    2 Su Bardağı Sıvı Yağ (Patlıcanları Kızartmak İçin)
    4 Adet Patlıcan (Orta Boy)
    1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
    2 Su Bardağı Su (Sıcak)

    İç Malzemesi
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    2 Çay Kaşığı Tuz
    4 Dal Maydanoz
    4 Diş Sarımsak
    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
    2 Adet Domates (Orta Boy)
    2 Adet Çarliston Biber
    4 Adet Kuru Soğan (Orta Boy)
    1 Çay Bardağı Zeytinyağı

    İmam Bayıldı Nasıl Yapılır?

    1. Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını koyun ve kızdırın. Kuru soğanları soyup piyazlık olacak şekilde doğrayın ve tenceredeki yağa ilave edin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ve kavrulma esnasında 4 diş sarımsağı doğrayarak soğanlara ilave edin ve bir süre daha kavurun.

    2. Kavrulan soğanın içerisine, ince ince doğranmış çarlıston biber, küp şeklimde doğranmış domates ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Üzerine 1 yemek kaşığı salça, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek bu şekilde karışımı 5 dakika kadar kaynatın

    3. Diğer taraftan patlıcanları 3 veya 4 eşit parçaya (halka şeklinde) bölerek, alacalı olarak soyun ve patlıcanların içlerini düzgün olacak şekilde çıkartın. Bir tava içerisine 2 su bardağı sıvı yağı koyun ve yüksek ateşte iyice kızdırın. İçlerini çıkardığınız patlıcanları sık sık alt üst yaparak altın sarısı olacak şekilde kızartın ve fazla yağının emilmesi için havlu peçete üzerine çıkartın.

    4. Kızarttığınız patlıcanları fırın kabına, ağızları yukarda olacak şekilde dizin. Hazırladığınız soğanlı harçtan 1 yemek kaşığı kadar alarak hepsinin içini doldurun. Doldurma işlemi bittikten sonra tencerede kalan sosu tepsinin yan taraflarından dibine gelecek şekilde dökün.

    5. Son olarak, patlıcanların üzerine domates dilimleri yerleştirin. Üzerlerine 1 tatlı kaşığı toz şekerini serpin (şeker patlıcanın acılığını ve burukluğunu alır) ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika süre ile pişirerek soğuk olarak servis yapın.
#13.07.2011 17:32 0 0 0