Bostancı İlköğretim Okulu Gönen Balıkesir

Son güncelleme: 11.05.2012 13:51
  • Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Gönen'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Bostancı İlköğretim Okulu Tanıtımı - Bostancı İlköğretim Okulu Resimleri - Bostancı İlköğretim Okulu HakkındaBOSTANCI İLKÖĞRETİM OKULU

    OKULUMUZUN TARİHÇESİ
    Bulunduğu köyün ismi verilen Bostancı İlköğretim Okulu eğitim öğretim faaliyetlerine Bostancı'da1914 yılında Cami Odası denilen yerde başlamış, 1928 Harf İnkılâbından sonra Hoca Ahmet Efendinin yeni alfabeyi öğrenmesiyle devam etmiştir. 1939 yılında öğretmenlerin askere alınmasıyla 1942 yılına kadar öğretime ara verilmiş, 1944 yılında yeniden 5 sınıflı diploma ile mezun verilmeye başlanmıştır.
    1955 de 3 derslik bina yapılmış; 1960 ve 1975 yılında ihtiyaç sebebiyle birer derslik daha ilave edilmiştir.
    noimage
    Bostancı ortaokulu da 1978-1979 öğretim yılında eğitim ve öğretime başlanmıştır. 1988 yılında Muhtarlık, köy halkı, yardımsever vatandaşlarımızın işbirliği ile üç derslik, bir müdür, bir öğretmenler odasını kapsayan yeni bir ortaokul binası 5,5 dönümlük bir arsa üzerine inşa edilmiştir.
    1991 yılı Mart ayında yeni okul binasına geçilmiştir.
    1995 yılı Mart ayında kitaplık, laboratuar, bilgisayar odası, öğretmenler odası ihtiyacını karşılamak için ek bina yapılmıştır.
    1997-1998 öğretim yılında 8 yıllık zorunlu eğitime geçilmesiyle Bostancı İlkokulu ve Bostancı Ortaokulu Bostancı İlköğretim Okulu olarak birleştirilmiştir.
    1998 yılı Ağustos ayında okulumuz taşıma merkezi haline getirilerek Körpeağaç, Havutça, Ayvalıdere köylerinden öğrenciler taşınmaya başlanmıştır.
    2004 yılından bu yıla kadar da Alaeddin Köyünden de öğrenci taşınmaktadır.
    2010 yılında ikinci kademenin eğitim öğretim gördüğü bahçeye 8 derslikli bir bina inşa edilerek okulun tüm birimleri aynı bahçeye toplanmıştır. 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı başından itibaren eski binada Anasınıfı,1ve 2. sınıflar; yeni binada ise 3,4,5,6,7 ve 8. sınıflar eğitim öğretim görmektedirler.
    Bu şekilde eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir.
    noimage
    MİSYONUMUZ

    Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı öğrenciler yetiştirmek ve öğrencilerin kabiliyetlerine ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmetini sunmak; onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini artırmak; eğitim-öğretim programını çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde eğitim vermektir.

    VİZYONUMUZ

    Okulu her yaşta insanın ilgisini çekecek, beğenisini kazandıracak ortamı oluşturmak
    Bostancı İlköğretim Okulu Balıkesir Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Bostancı İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Bostancı İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Bostancı İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Bostancı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

    Bulunduğu Yer: BALIKESİR / GÖNEN

    Adı: BOSTANCI İLKÖĞRETİM OKULU

    Adresi: BOSTANCI KÖYÜ

    Telefon Numarası: 2667643070

    Faks Numarası: 266764343

    E-mail Adresi: Bilgi Yok

    Web Adresi: BALIKESİR - GÖNEN - Bostancı İlköğretim Okulu


    Kaynak : webrehberi.biz - www.meb.gov.tr

    noimage



    Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.

#11.05.2012 13:51 0 0 0