Karnı Deşilmiş İmam Bayıldı

Son güncelleme: 16.08.2012 13:17
  • Karnı Deşilmiş İmam Bayıldı Tarifi - Karnı Deşilmiş İmam Bayıldı Nasıl Yapılır - Karnı Deşilmiş İmam Bayıldı MalzemeleriKarnı Deşilmiş İmam Bayıldı:

    4 adet kemer patlıcan
    1 adet iri soğan
    5-6 dal maydanoz
    4 diş sarmısak
    2 adet domates
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1,5 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı şeker
    Zeytinyağ , tuz

    Patlıcanları yıkayıp alacalı olarak soyun. Sap kısmına yakın yerden bıçak ile patlıcanı delin ve aşağı doğru kesmeye devam edin. Patlıcanın alt kısmına yaklaıncaya kadar patlıcanı yarın ama alt kısmını kesmeden bırakın. Aynı patlıcanı çevirip 90 derece kadar yan tarafından da aynı şekilde yarın. Yani patlıcanda artı şeklinde uzunlamasına yarıklar açmış olacaksınız. Soğanı piyazlık doğrayın ve bir kap içine alın. Sarmısağı rendeleyin, maydanozu incecik doğrayın. Tuz ile birlikte soğan, sarmısak ve maydanozu harmanlayın. Bu harcı patlıcanın yardığınız deliklerine her yönden doldurun. Domatesleri yarım ay şeklinde ince olarak dilimleyip aynı yarıklara dizin. Diğer patlıcanları da aynı şekilde doldurun ve çok derin olmayan bir tencereye dizin.

    Salçayı yarım bardak su ile açın ve şeker ilave edip karıştırın. Sonra geri kalan su ile birlikte patlıcanın üstüne dökün. Patlıcanların üstüne zeytinyağ ve tuz döküp su kaynadıktan sonra tencerenin kapağı kapalı olarak yavaş ateşte pişirin.

    Afiyet olsun.


#16.08.2012 13:17 0 0 0