Zayıflamada Suyun Önemi

Son güncelleme: 08.09.2012 11:21
  • Zayıflama - su - suyun zayıflamaya etkisi - zayıflama ve su


    Zayıflamada Suyun Önemi


    Vücudumuzun yüzde altmışını oluşturan su tüm organlarımız için vazgeçilmez bir kaynaktır. Sağlığın devamı için büyük önem taşıyan bu kaynak, zayıflama için de büyük faydalar sağlamaktadır.

    Zayıflamak ve formunu korumak isteyen herkesin suyu bolca tüketmesi şarttır. Su besinler ve solunum yoluyla aldığımız zararlı yani toksik maddeleri vücuttan atmak için gereklidir.

    Güne bir bardak su ile başlamak tüm sistemlerimizi uyararak daha verimli ve sağlıklı bir gün geçirmemizi sağlar. Sindirim sisteminin salgılarını harekete geçiren bu davranış depolanan yağların uyanır uyanmaz yakılmaya başlamasını tetikler. Kahvaltıda ihtiyacımız olmadığı halde fazla besin tüketmemizi önler.

    Her yemekten önce içilen bir bardak su iştahı dengeleyecektir. Açlık ve tokluk hisleri midenin dolu ya da boş olmasından çok beynin kendini nasıl hissettiği ile ilgilidir. Beyin 20 dakika yemek yedikten sonra tokluk sinyalleri vermeye başlar. Bu 20 dakikalık sürede ne yediğiniz ve nasıl yediğiniz önemlidir. Yemek öncesi ve sırasında içilen su da midenin doluluğunu arttıracaktır ve suyun kalorisi olmadığından fazla yemenin sakıncalarını azaltacaktır.

    Su zayıflamada sadece içilerek fayda sağlamaz. Yüzme kilo vermek için en iyi sporlardan biridir. Yüzülmese bile dalıp çıkmak, serin bir banyo yapmak stresi hafifletecektir. Böylece duygusal yeme dediğimiz aslında aç olmadığımız halde sadece stres yüzünden yapılan atıştırmaların önüne geçilecektir.

    Su yaşam kaynağıdır. Yeterli miktarda tüketilmesi sağlığın ve formun korunması için kesinlikle şarttır.

#08.09.2012 11:21 0 0 0