Çaput Aşı Pilavı

Son güncelleme: 24.09.2012 13:48
  • Çaput Aşı Pilavı Tarifi - Çaput Aşı Pilavı Nasıl Yapılır - Çaput Aşı Pilavı Malzemeleri
    Malzemeler - 10 Adet Asma Yaprağı
    - 250 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti
    - 1 Su bardağı Pirinç
    - 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    - 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su
    - Kararında Tuz Hazırlanışı Asma yapraklarını küçük küçük doğrayın. Bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup yaprakları ve sıvıyağı ekleyin. Yapraklar haşlanınca suyunu süzün. Eti tencereye alın. Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün ve ete ekleyin. 1.5 su bardağı su ve tuz ilave edin. Kaynayınca ateşi kısın. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavı ateşten alıp haşlanmış asma yapraklarını ekleyin ve tahta kaşıkla harmanlayın. Üzerine kağıt havlu örtüp tencerenin kapağını kapatın, 10 dakika dinlendirin. Yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapın.



#24.09.2012 13:48 0 0 0