Büyükannenin Kaşık Masajı

Son güncelleme: 01.11.2012 16:08
  • kaşık masajı - masaj çeşitleri - vücut masajı - masaj nasıl yapılır - değişik masajlar

    Başlığı okurken güldünüz mü? Eğer öyleyse yanıldığınızı kabul edin, bu masaj zaman içinde işe yaradığı kanıtlanmış bir tekniktir.Küçük rahatsızlıkları tedavi eden büyükanne formüllerinin çoğu gibi bu da işe yarar.


    noimage



    Büyükannenin kaşık masajı çeşitli durumların tedavisi için yeniden keşfedilen antik bir sanattır.


    Bir kaşık her evde kolayca bulunur; aslında birçok evde çeşitli şekil ve büyüklükte kaşıklar bulabilirsiniz. Bu bulunması kolay araç farklı durumların tedavisi için sıcak veya soğuk olarak kullanılır.


    Kaşık sıcak veya soğuk su dolu bir kabın içine yerleştirilerek ısıtılır veya soğutulur. Kaşığı yakacak kadar ısıtmayın ya da buzluğa koyarak soğutmayın.


    Soğuk bir kaşık normalde arı sokması, yanık ya da tahriş olmuş cilt tedavisinde kullanılır. Gereken tek şey soğuk kaşığı yaralanan bölgeye nazikçe bastırmak. Ağrı ve yanmayı hafifletmek için bunu birkaç kez tekrarlayın.


    Soğuk kaşık masajı aynı zamanda göz altındaki torbacıklar ve koyu renkli halkaları azaltmak için de kullanılabilir. Kaşığı göz altında yuvarlak hareketlerle gezdirin. Nazik ve dikkatli olun. Düzenli kullanımla sonuçlar görülebilir.


    Eğer ince çizgiler, kırışıklıklar ve hatta göz kenarındaki çizgileri tedavi etmek isterseniz, her gün sıcak bir kaşık masajı tavsiye edilir. Ne kadar erken başlarsanız beklenen sonuçlar o kadar iyi olur. İhtiyacınız olan şeyler sıcak bir kaşık, günde bir kaç dakika ve bu rutini sürdürecek kararlılık.


    Tedavi etmek istediğiniz ince çizgiler ve kırışıklıkların bulunduğu alanlarda sıcak kaşığı kullanın. Çizgilere nazikçe masaj yapmak için yumuşak ve dairesel hareketler kullanın.


    Bir sıcak kaşık masajı kırışık boyun, çift çene ve sarkık ağız tedavisinde de başarıyla kullanılabilir. Kaşık masajı aynı zamanda karın bölgesindeki yağları yok etmek ve selüliti tedavi etmek için de etkilidir.


    Cildinizin parlaklığını ve sağlığını korumak için haftada bir veya iki kez yüzünüze kaşık masajı yapabilirsiniz. Aromatik yağ ile karıştırılmış birkaç damla esansiyel yağ, bunu daha hoş bir deneyim haline getirmek için kullanılabilir.


    Prensip basit. Bir kaşık, parmak uçlarına benzeyen pürüzsüz yüzeyli metal bir nesnedir. Tüm bunlar kaşığı ideal bir masaj uygulama aleti haline getirir.


    Metal, sinir uçlarına sıcak ya da soğuğu ileterek onları uyarır. Aslında sıcak ile soğuk arasında gidip gelmek birçok kadına cildin elestikiyetini tekrar kazanmakta yardımcı olmuştur.


    Bu geleneksel yöntemin aynı zamanda modern kadınlar için etkili bir güzellik tedavisi olduğu zaman içinde kanıtlanmıştır. Biraz sabır ve düzenli masaj size istediğiniz sonuçları verecektir.

    hemensağlık alıntı
#01.11.2012 16:08 0 0 0