Mübarek Kadir Gecesinde Yapılan Edilen Dualar Kabul Olur mu

Son güncelleme: 03.08.2013 15:13
  • kadir gecesi yapılan dualar kabul olur mu - kadir gecesinde edilen dualar kabul edilir mi - kadir gecesi nasıl dua etmeliyiz - kadir gecesinde hangi dualar okunur
    Kadir Gecesinde Yapılan Dualar Kabul Oluyormu Sorusuna belkide en muhteşem cevap Peygamberimiz Muhammed Mustafa Aleyhisselatu vesselam'dan gelmiştir. O Gecede Açılan Eller Boş ve Geri Çevrilmez.

    Ramazan ayında bulunan Resulullah s.a.v ın Son 10 günde arayın Kadir gecesisini Buyurduğu bu mübarek günde Ne derdimiz sıkıntımız var ise hem dünyalık hemde ahiretlik isteklerimizi dualarımı yapabiliriz. Samimi bir kalp istiyor huzurunda Allah cc 'ın Kapısında huzurunda iken temiz ve saf bir kalp ile kendisine yönelenleri geri çevirmeyecektir.

    Duanın kabul olup olmayacağı sadece Allahı'ın gücü ve kuvveti elindedir..kadir gecesi ki ramazanın son on gününde aranmalıdır çok mübarek bir gün olduğu için duaların kabul edilme olasılığı diğer günlerden kat be kat fazladır..ama içten,samimi bir duanın kabul edilmeyeceği zaman yoktur.

    Kadir gecesine rastlamış olan bir geceyi ihyâ eden, Kadir gecesini ihyâ etmiş gibi sevâb kazanır hadisini düşünülerek, 27. gece ihya edilirse, o gece Kadir gecesi olmasa bile, büyük sevâba kavuşulur.

    Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır.
    Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır.

    Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur’ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevaptır.


    alıntı
#03.08.2013 15:13 0 0 0