Alt Karın ve Kasıklarda Şiddetli Ağrı

Son güncelleme: 30.08.2013 01:11
  • karnın altında ağrı - kasıklarda ağrı nedenleri - kasık ağrısının sebepleriSoru:

    Karnımın altında ve kasıklarım da şiddetli ağrı ve sancı hissediyorum. Adetim geçmiş olmasına rağmen bu durum normal midir?

    Cevap:
    Alt karın ve kasıklarda şiddetli ağrı kadınlarda adet dönemlerini işaret eder. Bu ağrılara bazen bel ve belden yukarıya doğru sırta vuran ağrılarda eşlik eder. Bacaklarda his kaybı yada şiddetli ağrı sızı gibi durumlar bayanlarda adeti işaret eder.

    Sorunuzun cevabına gelince:
    Hayır normal değildir? Alt karın bölgesindeki sancılar genellikle adet zamanlarını işaret eden bulgular olsa da sorunuzda adetinizin bittiğini belirtiyorsunuz. Bu durum adetten sonraki günlerde tehlikeyi işaret eder çünkü normal adet ağrılarından ayrılır. Öncelikle bir kadın doğum uzmanına görünmenizde büyük fayda vardır. Özellikle şu durumlarda acilen bir doktora görünmelisiniz.

    Kontrasepsiyon yapılmışsa,
    Adetimizden sonraki 10-20 gün içerisinde bu ağrılar başlamışsa,
    Bu ağrı ve sızılara ateş eşlik ediyorsa,
    Bacaklarınızda şiddetli kasılma nöbetleri baş göstermişse

    Kontrasepsiyon:
    Bir korunmasız ilişkiden sonraki dönemde hamileliği engellemek için yapılan müdahalelere verilen isimdir. Eğer böyle bir hamilelik önleyici müdahale yapılmışsa dış gebelik şüphesi her zaman vardır. Özellikle alt karın bölgesindeki ağrılar ve kasıklara yayılan sızılar dış gebelik şüphesini artıran bulgulardır.

    alıntı
#30.08.2013 01:11 0 0 0