Kuzu Göbeği Kavurması

Son güncelleme: 07.10.2015 23:44
  • kuzu göbeği mantarı - kuzu göbeği nasıl pişirilir - kuzu göbeği kavurmasının tarifiBaşta çam ormanları olmak üzere karaağaç, kayın ve fıstık ağaçlarının altında doğal olarak yetişen bir mantar türü olan kuzu göbeği, en lezzetli mantar türlerinden biridir. Mantarın kullanıldığı tüm tariflerde kullanılabilen kuzu göbeğinin çiğ tüketilmesi alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle çok miktarda tüketiminden kaçınılması ve ağır ateşte uzun süreli pişirilmesi önerilir.

    noimage
    Kuzu Göbeği Kavurması

    Yarım kilo kuzu göbeği mantarı
    4 adet orta boy kuru soğan
    2 adet kapya biber
    İsteğe göre tuz, karabiber, kekik
    2 yemek kaşığı tereyağı

    Yapılışı

    Soğanları yarım ay şeklinde, mantarları ise iri parçalar halinde doğrayın.
    Biberin çekirdeklerini temizleyip jülyen şekilde doğrayın.
    Tavaya tereyağını ilave edin. Yağ kızınca soğanları ilave edin. Kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın.
    Jülyen doğranmış biberleri ilave edip 5 dakika daha kavurduktan sonra mantarları ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp 15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. İsteğe göre baharat ilavesini yapıp, ocağın altını kapatın.
    Sıcak servis yapın.

    alıntı
#07.10.2015 23:44 0 0 0