Aykut Kocamanın hesabı tutmuyor

Son güncelleme: 30.09.2017 11:50
  • Sezonun ilk haftalarında takımın istediği seviyeye gelmesi için zamanı olduğunu ve bu sürede zirve yarışından uzak kalmamaları gerektiğini söyleyen Aykut Kocaman, Galatasaray’ın galip gelmesi halinde milli araya zirvenin 8 puan gerisinde girecek.

    Akhisar deplasmanında 1-0 kaybederek ligdeki 2. yenilgisini alan Fenerbahçe, milli maçlar öncesinde lig yarışında darbe yedi. Geride kalan 7 maçta 11 puan toplayan Aykut Kocaman’ın ekibi, Galatasaray’ın Karabükspor karşısında kazanması durumunda zirvenin 8 puan gerisinde kalacak. Sezon başında takımın istediği seviyeye gelmesi için 3 aylık bir zaman dilimine ihtiyacı olduğunu dile getiren Kocaman, “Bu süreyi ekim ayında oynanacak olan milli maç arası olarak öngörüyorum. Amacımız bu süre zarfında zirve yarışında puan olarak çok geride kalmamak” olacaktır açıklamasını yapmıştı. Ancak Akhisar karşısında alınan mağlubiyetin ardından sarı-lacivertliler milli araya 8 puan geride girebilir. 6 maçta 16 puan toplayarak zirvede yer alan Galatasaray, Karabükspor’u taraftarı önünde yendiği takdirde puanını 19’a yükseltecek ve Fenerbahçe’yle arasındaki farkı 8 puana çıkartacak. Ligde 2. sırada bulunan Beşiktaş, evinde Trabzonspor’u yendiği takdirde, Göztepe de sahasında Medipol Başakşehir’i mağlup etmesi durumunda Fenerbahçe’nin 5 puan önünde yer alacak.

    Her maçta gol yedi, ilk kez gol atamadı

    Geride kalan 7 haftada 3 galibiyete imza atan Fenerbahçe, rakipleriyle 2 kez yenişemezken 2 maçta da sahadan puansız olarak ayrıldı. İlk 6 haftada rakip fileleri 14 kez sarsmayı başaran sarı-lacivertliler, ligdeki ilk gol atamadığı karşılaşmaya ise Akhisar maçında imza attı. Fenerbahçe, geride kalan 7 haftada da kalesinde gol gördü. Lider Galatasaray’ın ardından Trabzonspor ile birlikte ligin en fazla gol atan takımı olmayı başaran Fenerbahçe, buna karşın ilk 8 sıra içindeki takımlar arasında kalesinde en fazla gol gören ekip oldu. 14 gol atan Aykut Kocaman’ın ekibinin averajı ise 3.
#30.09.2017 11:50 0 0 0