Sarımsak Kebabı Gaziantep

Son güncelleme: 19.09.2022 18:07
  • Sarımsak Kebabı Gaziantep


    Sarımsak Kebabı (Gaziantep) Tarifi İçin malzemeler

    1.5 kg taze baş sarımsak
    500 gr iri çekilmiş kıyma (dana~kuzu karışık)
    1 yemek kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    Yarım çay bardağı nar ekşisi

    Sarımsak Kebabı (Gaziantep) Nasıl Yapılır?

    Kıymayı derin bir kapta tuz ve karabiberle yoğurun. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
    Şişlere kabuklarını soymadan bir baş sarımsak bir köfte dizin. Izgara telini hafif yağlayıp hazırladığınız şişleri pişirin.
    Tepsiye sıralamayı bozmadan şişten çıkararak yerleştirin. Üzerine nar ekşisini sulandırarak bir miktar gezdirin.
    Önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar üzeri alüminyum folyo ile kapalı olarak pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
#19.09.2022 18:07 0 0 0