Koton 2007-2008 sonbahar - kış koleksiyonu

Son güncelleme: 18.09.2007 21:42
  • Tarihe göz kırpan feminen detaylarla yeni minimalizm Metalik efektlerle dikkatleri üzerine çeken yeni sadelik Kentli genç kimliğini ve dinamizmini her sezon koleksiyonlarına yansıtan Koton, 2007-08 Sonbahar-Kış çekimlerini, modern ve tarihi dokusuyla Avrupa'nın en gözde başkentlerinden biri olan Londra'da gerçekleştirdi. Metropol insanına günün her anına uygun kıyafetler tasarlayan Koton, koleksiyonlarında şıklık ve rahatlığı birarada sunuyor. Koton'un 2007-08 Sonbahar-Kış koleksiyonunda, birkaç sezondur popüler olan siluetler yeniden yapılandırılıyor. 40 ve 50'lerden bu yana kullanılan klasik stiller, 80'lerden etkilenen ve vücudu ön plana çıkaran tasarımlarla birleşerek çağdaş bir görünüm kazanıyor. Ana trend, siluet ve kumaşlara odaklanan minimal tasarımlar. Bu tasarımların birçoğunda süslemeler minimumda tutulurken, bir kısmında ise kullanılan teknolojik kumaşlar dikkat çekiyor. Dar, sıkı ve fit bir görünüm, bu sezonun anahtar niteliği taşıyan akımıyken, beli ön plana çıkaran kemerlerle zıtlık sağlanıyor.

    Erkeksi görünüm ve dikişler, kadınsı paltolar ve elbiseler, modern spor stiller, sokak tarzının kıyafetleri ile karışıyor. Çanta ve ayakkabılarda metalik kumaşın kullanıldığı sezonda dikkat çeken bir başka ayrıntı ise bolca kullanılan kürk Tweed kumaşlardan yapılan pilot montlar, bellerinde askeri kemerlerle ayrı bir havaya bürünüyor.

    Koton Kadın Kreasyonu

    "BUSINESS"

    Özellikle çalışan kadınların tercih ettiği klasik yünlü, flanel, çizgili kumaşlar bu yıl sıkça karşımıza çıkıyor. Omuzlara ve bele oturan formların kullanıldığı modellerde, ceket boylarının kısaldığını görüyoruz. Pantolon kesimlerinin dar ve geniş paça olduğu modellerin yanı sıra, erkeksi hatlara sahip pantolon ve ceket takımları da bu sezon dikkat çekiyor. Leopar desenin sıkça kullanıldığı modeller, iş kadınlarına, ceketlerin iç astarında bulunan desenlerle günlük iş yaşamının sıkıcılığını atmakta yardımcı oluyor.

    "TILSIM"

    Feminenliğin tüm detaylarda ön planda olduğu, parlak taşlar, altın ve gümüşlere sıklıkla yer verilen koleksiyonda, bele oturan gömleklerde saten ve parlak kumaşlar tercih ediliyor. Rugan montlar, parlak görünümlü trençkotlar, gündüz ve gece giyilebilen pul payetli elbise ve bluzlarla çekici bir görünüm yaratıyor. Gece renklerinin yanı sıra kırmızı da tüm cazibesiyle koleksiyonun ayrılmaz bir parçası oluyor. Puan ve geometrik desenler koleksiyona ayrı bir renk katıyor. Boynu açıkta bırakan derin yakalar feminen cazibeyi destekliyor.


    "VICTORIAN"

    Doğallığın ve sadeliğin ön planda olduğu Victorian tarzında, yumuşak hacimli kumaşlar, yünlü, yüzeyi belirgin dokular kullanılıyor. Büyük yakalar, büzgülü kollar, dökümlü görüntü, dikkat çekerken, eteklerin volümünü ve bol paçalı pantolonları ön plana çıkarmak için belde biten kısa ceketler tercih ediliyor. Elbiselere sade pliler ve kontrollü toplamalarla volüm kazandırılıyor.

    "PROTEST X MILITARY"

    Askeri ve okul üniformalarından etkilenen tarzların yanı sıra, deri ve jeanlerle sokak giyiminden etkilenen özgün giyimler ön plana çıkıyor. Etnik öğeler ve feminen unsurlarla birleştirilmiş, apolet ve zincir gibi detaylarla sert bir izlenim veren parçalar sıklıkla karşımıza çıkıyor.


    "İÇE DÖNÜŞ"

    Özgürlüğüne düşkün ve kendi kendini sürekli keşfedenlere yönelik bir tema olan "içe dönüş" yoğun olarak, deri, kürk, denim, denim dokulu kumaşlar, ipek ve örmelerden oluşuyor. Metalik görüntüler, satenler, parlak ve geometrik desenli kumaşlarla kendini gösteriyor. Feminen bir havaya sahip kargo ceketler, fermuarlı deri montlar, dar pantolonlarla iddialı ve çekici bir görüntü ortaya çıkarıyor. Kendini ifade eden sloganların yer aldığı baskılı t-shirtler, mini etek ve elbiselerle, giyimde ödün vermeyen kadınların vazgeçemediği bir stil yaratıyor.
    .
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
#18.09.2007 15:03 0 0 0
#18.09.2007 18:52 0 0 0
  • hicte guzel degil
#18.09.2007 21:42 0 0 0