Gulaş
    Gulaş Tarifi
    Macar gulaş malzemeler

    Yarım kilogram kuşbaşı dana eti
    2 adet kuru soğan
    3 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ya da zeytinyağı
    1 kırmızı biber
    3 kaşık tereyağ
    1 yemek kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi
    1 çay kaşığı tuz ya da kendi damak tadınıza göre..
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kekik
    Yarım çay kaşığı kimyon
    1 yemek kaşığı tepeleme un
    2 su bardağı su

    image
    orjinalini görmek için tıklayınız


    Macar gulaşı nasıl yapılır?

    Bir tencere içerisinde tereyağ ve sıvı yağı eritin. Doğranmış soğanları, kırmızı biber ve sarımsakları 2-3 dakika yağda çevirdikten sonra tüm baharatları ekleyin ve karıştırın. Ardından etleri ilave ederek suyu çekene kadar kavurun. Salçayı ekleyip, kokusu çıkana kadar karıştırın ve ardından suyunu ekleyin. Ayrı bir kasede, un ve yemeğinizden 1 kepçe suyu pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın ve yavaş yavaş tencereye ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonrada, ocağın altını kısın ve etleriniz yumuşayıncaya kadar pişirin. Macar gulaşı servis tabağına alabilirsiniz