TRaNSFeRiN 50 GöZDe iSMi

Son güncelleme: 07.01.2008 22:31
  • Transferin 50 gözde ismi!
    Futbolun vazgeçilmezi 'transfer bombaları' bu yıl da dünyayı sarsacak... İşte takımlarından ayrılma ihtimali yüksek 50 yıldız futbolcu... Bu sezonun en çok konuşulan ismi olan Ronaldinho, zirveyi kimseye bırakmazken Fenerbahçe'nin de talip olduğu Ronaldo son sırada yer alıyor.

    Ronaldinho (27) Barcelona

    Chelsea ve Milan peşinde... Ronaldinho, şu anda tartışmasız bu sezonun en çok konuşulan ismi. Bundan sonra alacağı ücret, onun hayatını sonsuza kadar garanti altına alır. Evet ! 71 İspanya Ligi maçında 46 gol atmış birinden söz ediyoruz.

    Dimitar Berbatov (26) Tottenham

    Adını sık sık ayrılacağı yönündeki haberlerle duyuyoruz. Ancak Tottenham'ın onu kolay kolay değil ama Chelsea'den gelecek nakit paraya bırakma olasılığı yüksek.

    Karim Benzema (20) Lyon

    Lyon'un yeni golcüsü henüz çok genç. Ancak ayrılması halinde Avrupa'nın devlerinin Fransız ekibini zengin edeceği kesin. İtalyan ve İspanyol kulüplerinin yakın markajında...

    Didier Drogba (29) Chelsea

    Sözleşmesi 2010'a kadar olan Drogba, takımdan ayrılmak istediğini Mourinho'nun kovulması sonrası basına açıklamıştı. İyi bir teklif gelmesi halinde bırakılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

    Nicolas Anelka (28) Bolton W.

    Kariyerindeki sekizinci takıma gitmeye çok yakın olan eski Fenerbahçeli Anelka'nın yeni kulübünün, Chelsea olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bolton'ın yıldızı, yine gitmek istiyor...

    Peter Crouch (26) Liverpool

    Benitez, Crouch'un ne kadar iyi bir oyuncu olduğundan bahsetmesine rağmen formayı ona vermiyor. Torres'in gelişiyle ilk 11 umudu azalan oyuncu, artık gitmek istiyor.

    Ricardo Quaresma (24) Porto

    Barcelona'da şansını iyi kullanamayan Quaresma, şu an Avrupa'nın en iyi kanat oyuncularından biri. Kulübünün onu iyi bir paraya satmaması imkansız gibi.

    Ronaldo (31) Milan

    Listenin sonundaki isim ise Ronaldo... Fenerbahçe ve Flamengo'nun ilgilendiği Ronaldo'nun Milan'dan ayrılma olasılığı yüksek...

    Goran Pandev (24) Lazio

    Golcü Pandev, oynadığı futbolla Çizme'de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yüksek bir bedelin ödenmesi durumunda, elde tutulmayacağı kesin.

    Diğer isimler

    4. Hedwiges Maduro (22) Ajax

    Ajax'ın orta sahadaki dinamosu olan Maduro'nun enerjisinin bittiğini görenler, bir elin parmağını geçmez. Çoktan devlerin transfer listesine girdiği için yeni kontrat teklifini reddetti.

    5. Luka Modric (22) Dinamo Zagreb

    Modric için 'orta sahanın patronu' diyorlar. Oyuncunun peşinde olan İngiliz ekiplerine bir uyarı: Dinamo büyük para bekliyor!

    6. Frank Lampard (29) Chelsea

    Lampard için Barcelona ve Juventus'un ısrarı sürecek gibi gözüküyor. Sezon sonu kararının ne olacağı ise merak konusu.

    7. Gianluca Zambrotta (30) Barcelona

    30 yaşındaki İtalyan için sağ ya da sol kanat fark etmiyor. İlk 11'e girememesi ayrılma olasılığını kuvvetlendiriyor.

    8. Diego (22) Werder Bremen

    Sıkıcı Alman futbolunun içinde Bremen'e keyif veren adam Sambacı'dan başkası değil. Şu ana kadar 9 gol atması, Barcelona'yı heyecanlandırıyor.

    10. Urby Emanuelson (21) Ajax

    Ajax'ın sol bekinde rüzgar gibi esen Emanuelsen, tıpkı Fenerbahçeli Roberto Carlos gibi... Hollanda ekibi onu bırakmak istemiyor. Ama paranın açamadığı kapı yok. Doğru teklif gelirse neden olmasın.

    11. Adriano (25) (Sao Paulo'ya kiralandı)

    İnterli Adriano, Sao Paulo'ya kiralandı. Alkol problemi olan oyuncunun Brezilya'da fazla kalmayacağı kesin.

    12. David Albelda (30) Valencia

    Teknik direktörü Koeman tarafından Valencia'nın hastalığındaki temel sorun olarak gösterildi. Kulübüne 60 milyon Euro'luk tazminat davası açan eski kaptanın taliplisi çok.

    13. Alan Hutton (23) Rangers

    İskoçya dahil onun için şu an 'Ada'nın en iyi sağ beki' tanımlaması yapılıyor. Hücuma çıkıyor, defansı boş bırakmıyor. Rangers'ın onu kadroda tutma ihtimali çok zor.

    15. Rafael Van der Vaart (24) Hamburg

    Vaart, Hamburg'un kaptanı olmayı başardı. Uzun süredir peşinden koşan Juventus, onu kadrosunda görmek istiyor.

    16. Amauri (27) Palermo

    Palermo'nun Brezilyalı'sı Amauri, Adriano tarzında bir oyuncu. Bir başka takıma gitme ihtimali çok yüksek.

    17. Giles Barnes (19) Derby County

    İngiltere'de Derby, ligde alt sıralarda yer alıyor. Ancak 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Barnes, her geçen gün biraz daha büyüyor. Talipleri oldukça fazla.

    18. Deco (30) Barcelona

    Geçen sezon ayrılma noktasına geldi. Orta sahada hem hücuma hem de defansa yardım edebilen Deco, formayı alamazsa bu kez ayrılmak istiyor.

    19. Jermain Defoe (25) Tottenham

    Bu sezon Tottenham formasıyla İngiltere'de 1 maç oynadı. Son 3,5 yılda 35 kez fileleri havalandıran forvet, şimdiden bavulunu toplamış durumda.

    20. Jens Lehmann (38) Arsenal

    Arsenal'da kaleyi Almunia'ya bıraktı. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Lehmann'ın Almanya'ya döneceği konuşuluyor.

    21. Cristian Zapata (21) Udinese

    Henüz 19 yaşındayken İtalya'da forma giyen Zapata, oyun stiliyle Sol Campbell'i andırıyor. Devler onun için savaşıyor.

    22. Jeremy Menez (20) Monaco

    Zidane'ın yeteneklerine sahip bir isim Monaco'da; Jeremy Menez. Fransız basınına, "Hayalim Arsenal" diyor.

    24. Afonso Alves (26) Heerenveen

    Geçtiğimiz sezon 39 maçta 45 gol attı. Altın Ayakkabı'yı kıl payı Totti'ye kaptırdı. Ekim 2007'de lig maçında 7 gol attı. AZ Alkmaar peşinde...

    25. Lassana Diarra (22) Arsenal

    Fabregas, Hleb ve Rosicky varken o hep ikinci planda kalıyor. Kendisini kanıtlaması için kiralık gidebilir.

    26. Mancini (27) Roma

    Roma'da düzenli olarak forma giydiğini söylemek zor... 18 ay sonra sözleşmesi bitiyor ve sabrı da azalıyor.

    27. Miguel Angel Angulo (30) Valencia

    Angulo için de Mestalla Stadı'nın kapıları kapandı. Oynayabileceği bir takıma gidebilirse, Angulo'nun sesini yükseltmeyeceği tahmin ediliyor.

    28. Ever Banega (19) Boca Juniors

    Milan ve Valencia onun peşinden koştu. Biz onu listeye alırken, Valencia Fenerbahçeli Aurelio'yu alamayınca onu İspanya'ya getirdi.

    29. Joao Moutinho (21) Sporting Lisbon

    21 yaşında ve Sporting Lisbon'un kaptanı. Futbol zekası, tekniği ile birleşince Avrupa'nın devleri de onu listelerine almakta gecikmedi.

    30. Olof Mellberg (30) Aston Villa

    Güvenilir, dayanıklı ve zeki... Villa'nın İsveçli defans oyuncunun kontratının da Haziran'da bitecek olması onun transfer listelerine girmesini kolaylaştırdı.

    31. Tiago (26) Juventus

    Juventus'ta iyi bir performans ortaya koyamıyor. Juve'nin şimdiden oyuncusunu transfer etmek isteyen kulüplerin teklifini dinlemeye başladığı öğrenildi.

    32. Mario Gomez (22) Stuttgart

    Stuttgart'ın 1 numaralı gol silahı olan oyuncuya iyi bir teklif yapılırsa, Stuttgart buna 'hayır' demeyecektir.

    33. Luke Moore (21) Aston Villa

    2009'da sözleşmesi sona erecek olan forvet Moore, yeni sözleşme teklifini kabul etmedi. Moore'un ayrılma ihtimali oldukça yüksek.

    34. Vincent Kompany (21) Hamburg

    Kompany'yi, geçirdiği omuz sakatlığı oldukça etkiledi. Formunu yavaş yavaş yeniden bulan savunmacının hızı ve kuvveti, devleri peşine taktı.

    35. Marco Amelia (25) Livorno

    Genç kaleci Marco Amelia, İtalya'da Buffon'un yedeği konumunda. Sözleşmesini 2011 yılına kadar uzatan Amelia, büyük bir kulübe gidebilir.

    37. Christopher Samba (23) B. Rovers

    Almanya 2. Ligi'nde keşfedilen Samba'nın etkileyici performansı herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Kontratı sürmesine rağmen, devler peşinde.

    38. Javier Saviola (26) Real Madrid

    Saviola, bonservisi olmadan Real Madrid'e geldi. Fazla şans bulamayan Tangocu yüksek maliyetinden dolayı satış listesinde.

    39. Elano (26) Manchester City

    Brezilyalı, Ada'da etkileyici oyunuyla herkesi büyüledi. Elano'nun, hala dahabüyük bir takıma gitme şansı yüksek.

    40. Roysten Drenthe (20) Real Madrid

    Real'in büyük umutlarla transfer ettiği Drenthe için, Bernabeu Stadı fazla geldi. Kiralanma ihtimali yüksek.

    41. Cristiano Lucarelli (32) S.Donetsk

    İtalya'da Livorna'dayken 146 maçta 92 kez fileleri havalandırdı. Ukrayna ekibi, oyuncusunu kiralamayı düşünüyor.

    42. Miguel Veloso (21) Sporting Lisbon

    Velosa, dünyanın en iyi ön liberolarından biri olarak gösterilen Makelele'yle benzer özelliklere sahip. Lisbon'u korkutan ise oyuncusunun yaz
    ayında ayrılma ihtimali.

    43. Johan Elmander (26) Toulouse

    Elmander, güçlü fiziği ve atletikliği ile rakiplerinin korkulu rüyası olan bir forvet. Galatasaray'la da bir dönem adı birlikte anılan oyuncuyla birçok kulüp ilgileniyor.

    44. Willy Sagnol (30) Bayern Münih

    53 kez Fransa forması giyen Bayern'in tecrübeli sağ beki Sagnol, teknik direktör Hitzfeld'le yaşadığı sorunlar yüzünden formasını kaybetti. Ancak 30 yaşındaki oyuncunun kulüp bulması zor değil.

    45. Antonio Cassano (25) (Sampdoria'ya kiralandı)

    Roma'daki futboluyla büyük kulüplerin dikkatini çeken ve Real Madrid'e transfer olan Cassana, Sampdoria'ya kiralandı. İtalyan yıldız, tekrar kendini kanıtlayıp zirveye çıkmak istiyor.

    46. Tim Borowski (27) Werder Bremen

    Sözleşmesinin bitmesine 18 ay kalan Alman temsilcisinin orta sahadaki yıldızlarından Borowski, düzenli olarak ilk 11'de forma giymiyor. Genç teknik adam Thomas Schaaf'la da arasında sorunlar olduğu iddia edilen yıldızın, ayrılama kararı aldığı konuşuluyor.

    48. Sebastien Puygrenier (25) Nancy

    Nancy'nin savunmasındaki kilit isim Puygrenier, kalitesini gösterdi. Yüksek toplardaki hakimiyeti ve hırsıyla, devlerle kapışmaya hazır.

    49. Stephen Hunt (27) Reading

    İrlandalı Hunt, kanatlarda adeta bir makine gibi çalışıyor. Bu sezon sürpriz gollere imza atan Hunt, özellikle hırsıyla diğer kulüpleri etkilemiş durumda. 07.01.2008

#07.01.2008 22:31 0 0 0