Buharda Türlü

Son güncelleme: 01.05.2008 20:33
  • Gerekli Malzemeler :

    2 adet kabak
    2 adet havuç
    15 adet taze fasulye
    10 adet mantar
    2 adet domates
    2 adet patates
    4 adet sivri biber
    1 adet soğan
    3 dişsarmısak
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:

    Kabak, patates, fasulye, sivri biber, domates, soğan ve havuçları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları limonlu suda bekletin. Sarımsakları soyup, bütün bırakın. Hazırladığınız sebzeleri tuz ve karabiberle karıştırdıktan sonra bambu buhar sepetlerine koyun. Sepetleri üst üste koyup, kapağını kapattıktan sonra yarısına kadar su dolu tencerenin üzerine yerleştirin. Orta ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin. (Buharda pişirmede, sebzelerin fazla yumuşamadan hafif kıtır kalarak pişirilmesine dikkat edin) Pişen sebzeleri,büyük bir kaseye alın üzerine zeytinyağı gezdirin ve sebzeleri ezmeden hafifçe karıştırın. Buharda türlüyü sıcak olarak servis yapın. Çiğ yağ tadını sevmiyorsanız, sebzeleri bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında 1 dakika sote edebilirsiniz
#31.03.2008 10:22 0 0 0
  • Eline emegine saglık sindy.
#31.03.2008 11:04 0 0 0
  • SAOLLL TSK
#16.04.2008 21:19 0 0 0
  • saol
#01.05.2008 20:33 0 0 0