İş kazaları son bulacak

Son güncelleme: 28.06.2008 11:07
  • Giderek artan iş kazalarını , meslek hastalıklarını ortadan kaldırmak, işçi ve işverenin çalışma koşularını iyileştirmek için kurulan İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Derneği (İHİD) ilk resmi ziyaretini Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK)'e gerçekleştirdi.

    YILDA 1600 İŞÇİ HAYATINI KAYBEDİYOR

    SSK istatistiklerine göre ülke genelinde her yıl meydana gelen 80.000 iş kazasında 1600 işçi hayatını kaybediyor. Yani her iş gününde yaklaşık 5 işçi kendi hatası ya da sağlıksız çalışma koşulları yüzünden can veriyor. İşyerlerinde sağlık ve güvenlik koşullarının iyileştirilmesi, işçilerin işe bağlı sağlık sorunlarından korunması ,mesleki risklerin önlenmesi için kurulan İHİD " Ramak Kala" sloganıyla çalışmalarına başladı. İş yeri hekimleri, iş güvenliği uzmanları ve hukukçular tarafından kurulan dernek, iş kazalarını ve iş yeri hastalıklarını ramak kala önlemek için bu anlamda ihtiyaç duyulan bir açığı kapatacağının da sinyallerini verdi.

    YURT; İŞ GÜVENLİĞİ VERİMLİLİĞİ DE ARTTIRIR

    Konuyla ilgili açıklama yapan İHİD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mansur Yurt., " İş sağlığı ve iş güvenliği konusunda ülke olarak yaşadığımız eksiklikler acı sonuçları kaçınılmaz kılıyor. Biz " Ramak Kala" sloganıyla koruyucu tedbirler alarak, iş sağlığı ve iş güvenliğinde referans bir stk olmak istiyoruz. Çünkü olumsuz sonuçlarla karşılaşmadan ara basamak hadiseleri önlemek daha önemli daha kolay ve aynı zamanda daha ucuzdur" dedi.


    Dünya çapında araştırmalar yapıp, kendi tecrübeleriyle birleştireceklerinin altını çizen Yurt, " Kamuya ve reel sektöre önerilerde bulunacağız. İş sağlığı ve iş güvenliğindeki gelişme çalışan memnuniyetini ve iş verimindeki artışı getirecektir. Çalışmalarımızı işveren ve işçi örgütleriyle işbirliği içinde sürdüreceğiz. Bu da projelerimizin uygulanabilir olmasını sağlayacaktır. Önümüzdeki dönemde iş sağlığı ve güvenliğine önem vermeyen işyerlerinin ayakta kalma şanslarının azaldığını göreceğiz. Amaçlarımızdan biride doğru uzmanlarla doğru işyerlerini buluşturmak" diye konuştu..
#28.06.2008 09:01 0 0 0
  • Haber için teşekkürler Nerqish.
#28.06.2008 11:07 0 0 0