Malzemeler

14-15 parca icin
500 gr un
1 cay kasigi tuz
4 cay kasigi kabartma tozu
2 yemekkasigi tereyagi yada margarin
300 ml soguk sut


Yapilis Tarifi

Un,tuz ve kabartma tozunu bir kapta karistirin.Margarini kucuk parcalar seklinde keserek hamura ekleyin,sutude katip mikserle karistirarak yada elinizle iyice yogurarak kulak memesi kivaminda cok sert olmayan hamur olusturun.

Cok yapiskan bir hamur olursa biraz un ilave edin.Daha sonra hamuru 30 dakika kadar buzdolabinda bekletin.

Hamurdan parcalar kopararak yuvarlak ekmek sekli verin.Uzerlerine firca yardimi ile sut surun ve bikacla bir cizik atin.

Onceden isitilmis firinda yaklasik 15 dakika pisirin.Firininizin icine ekmekleri pisirceginiz zaman yarin kase su yerlestirin.

Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 336
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 15.07.2008 12:54
tariflerin için teşekkürler