Pazar Ekmekleri

Son güncelleme: 15.07.2008 11:54
  • Malzemeler

    14-15 parca icin
    500 gr un
    1 cay kasigi tuz
    4 cay kasigi kabartma tozu
    2 yemekkasigi tereyagi yada margarin
    300 ml soguk sut


    Yapilis Tarifi

    Un,tuz ve kabartma tozunu bir kapta karistirin.Margarini kucuk parcalar seklinde keserek hamura ekleyin,sutude katip mikserle karistirarak yada elinizle iyice yogurarak kulak memesi kivaminda cok sert olmayan hamur olusturun.

    Cok yapiskan bir hamur olursa biraz un ilave edin.Daha sonra hamuru 30 dakika kadar buzdolabinda bekletin.

    Hamurdan parcalar kopararak yuvarlak ekmek sekli verin.Uzerlerine firca yardimi ile sut surun ve bikacla bir cizik atin.

    Onceden isitilmis firinda yaklasik 15 dakika pisirin.Firininizin icine ekmekleri pisirceginiz zaman yarin kase su yerlestirin.

    Afiyet olsun...
#14.07.2008 23:37 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler
#15.07.2008 11:54 0 0 0