Google PageRank

Son güncelleme: 22.04.2010 19:36
  • GOOGLE ARAMA SONUÇLARINDA KALİTE VE PAGERANK FAKTÖRÜ

    Google bilindiği gibi bir arama motoru ve arama sonuçlarında her zaman arananı en üst sırada ve istenilen şekilde sunmak için çalışmaktadır. Arama motorlarının hit getirisini düşünen web site yapımcıları sahte sayfalarla hit yapma google arama sonuçlarında daha çok çıkma amacı ile birçok sahte sayfalar oluşturmuşlardır. Bu sayfalar google sonuçlarında uzun bir süre çıkmış site sahibi hitini katlamış ancak google da arama yapıp aradığı şeyi bulmaya çalışan kişi ise aradığı şeyi bırakın virus veya reklam dolu sayfalara yönlendirilmiştir. Bu tabiki google mühendislerininde dikkatini çekmiş ve algoritmalar sonuçları etkileyen faktörler geliştirilmiştir. Ban sistemi ile bazı siteler sonuçlarda hiç çıkamaz olmuş veya şüphelenilen siteler sistem tarafından otomatik olarak sandbox adı verilen bir izlenme sürecine alınmıştır. Burda amaç en temiz arama sonuçlarını google ziyaretçilerine sunmaktır. Bu sonuca ulaşabilmek için geliştirilen sistemlerden biride page rank tır.

    Google Page Rank Nedir ?

    Page rank google tarafından web site sayfalarına verilen değerdir. Google sistemi ile otomatik olarak sayfalara google algoritmalarına göre hesaplanan bir değer verilir. Bu değeri belirleyen birçok unsur vardır.



    Peki page rank değerini belirleyen faktörler nelerdir ?

    En önemli faktör backlinktir. Backlink sitenizin linkinin farklı sitelerde bulunması demektir. Google mühendisleri bir sitenin kalitesini sadece botların anlayamayacağını bildiklerinden kişilerin birbirlerine verdikleri değeri (bir sitede linkiniz varsa demekki sizde paylaşılacak bir bilgi var) düşünerek bu konu üzerinde çalışmışlar ve pagerank kavramını oluşturmuşlardır.



    Google page rank değerimi nasıl yükseltebilirim ?

    Pagerank değeri yüksek olan site yani google gözünde kalitesi yüksek olan site veya sitelerden alınan backlinkler sizinde sitenizin pagerank değerini yükseltecektir. İyi bir sitede senin sitene link varsa senin sitende iyidir mantığı var yani. Bu nedenle bol ve pagerank değeri yüksek sitelerden link alırsanız sizinde pagerank değeriniz yükselir.



    Google page rank kendi yükselir mi ? Link nasıl alırım ?

    Web sitenizde kişilere faydalı bilgiler buludukça mutlaka bu bilgi biryerlerde de paylaşılır ve size link verilir. Çok güzel bir makale yazıp sitenize eklemeyle bu işe başlayabilirsiniz. Mesela benim yapmaya çalıştığım gibi :) Bu konuda çok yazılan makale var belki değeri olmayacak ama çok iyi bir makale her zaman kişilerin ilgisini çeker ve paylaşılır. Sadece bu şekilde içerik ekleyerek değilde ücretli linklerde satın alabilirsiniz. Pagerank değeri yüksek birçok site ücretli olarak size backlink sağlayabilir. Ama bu yöntem kalıcı değildir ve sürekli para ödemek zorunda kalırsınız. En güzeli iyi döküman iyi bilgi ve kendiliğinden oluşan backlinktir. Bunun en önemli örneklerinden biri Türkçe siteler arasında canver.net tir gördüğüm kadarı ile. Phpbb forum scripti için Türkçe dil paketi hazırlayan canver.net çalışanları her kurulan phpbb scriptten otomatik link almaktadır çünkü scriptin alt kısmında Türkçe Çeviri : canver.net bulunuyor. En güzel pagerank kazanma yöntemi budur

    Kaynak:http://www.donanimmerkezi.com/pagerank.php

    Alıntıdır.
#03.08.2008 17:05 0 0 0
  • Akıllı kişilerin çok iyi yerlere gelmesi için yapılmış birşey.

    Yapamayan tabiki akılsız değil. Ama gerçekten zeka işi.
#10.08.2008 07:14 0 0 0
  • sagol agam
#15.01.2010 08:23 0 0 0
  • pagerank degerı zeka ısınden cok calısmakdan elde edılır benım gorusumce kımse oturdugu yerden web sıtesıne pagerank gelmesını bekleyemez ufak tefek sıtelerdekı pagerank degerlerınden almak ısteyenlerde bosuna zaman kaybederler 10.000 tane pagerank degerı 2 olan web sıteye lınk vermenız 1 tane pr sı 5 olana deger degıldır. yanı pagerank degerını ucurmak ısteyen arkadaslar 1 tane pr sı 4 -5 -6 olan sıteyle lınk dgısımı yaparlarsa buda pagerankın kolaylıkla artabılecegını gosterır.
#27.03.2010 22:48 0 0 0
  • MakaLede BaCkLink En ÖnemLi Nokta DeniLmi$... Çok Yakından BiLdiqim Bir Forum SiteSinin PR'Si Geçen GünCeLLemede 2 oLdu, NiSan GünCeLLemeSinde de 3 oLdu... Domaini 2 YıLLık, Kendi 1 YıLLık Bir Forum SiteSi... Içerikte aLıntı KonuLarda Var Ama Çoqu Yerde oLmayan DökümanLarda MevCut... BaCkLinki iSe Benim BiLdiqim SIFIR... Yani Hiç Bir Yere RekLam Vermedi :)

    Demek iStediqim SadeCe Link Satın aLmayLa oLmuyor... ÇaLı$makta Lazım...
#06.04.2010 14:47 0 0 0
  • tskler
#22.04.2010 19:36 0 0 0