Darıca Kuş Cenneti

Son güncelleme: 18.02.2009 22:19
  • noimage

    1991 yılında kurulmaya başlanmış 1993 yılında ziyarete açılmıştır.
    Türkiye'de eşi olmayan alanda 500'e yakın kuş türünün yanı sıra, 300'den fazla çeşit bitki, yüzlerce çeşit hayvan doğal ortama eş şartlarda barınıyor. 140.000 metrekarelik hayvanat bahçesinde, çocuk parkı, cafe ve dinlenme üniteleri içinde çocukların heyecanını paylaşabilir mutlu yüzler görebilirsiniz.
    Hayvanat bahçesinde kuşların yanı sıra, muzip maymunlar, koi balıkları, tropikal bölge hayvanları, bahçe malzemeleri satış galerisi, birbirinden cazip eşyaların sergilendiği market en çok ilgi çeken yerler arasında yer alıyor.

    noimage

    Bayramoğlu Kuş Cenneti ve Botanik Parkı ilkbaharda yeni tüyleriyle daha gösterişli olan hayvanları gören elma yanaklı çocukların çığlıklarıyla her gün her an şenleniyor. Park çocukların mutluluğunu paylaşan anne-babalar, doğum günü kutlayanlar, yeni tanışan çiftlerin, mahçup mahçup flört edenlerin ya da tebessümlü yüz ifadeleriyle unutulmaz anların yaşandığı başka türlü bir ortama sahip. Burada hiç kimse siyasi olayları, ekonomik krizleri, günden güne kalabalıklaşan kent yaşamını, trafikte geçen zamanı, sabun köpüğü TV programlarını düşünmüyor. Herkes, hiç olmazsa burada mutluluğu yakalamanın büyüsüyle bir nevi hayal ülkesine yolculuk yapıyor. Her şeye rağmen bu kadar gülen yüzü bir arada görebileceğiniz bu bahçede hayvanlarında karınlarının tok, rahatlarının yerinde olduğunu görünce içiniz acımıyor, rahatlıyorsunuz.

    noimage

    noimage

    Geziye çıktığınız andan itibaren, titiz bakımı fark ediyor, tropikal ülkelere has hayvanları görmeye, kuşlara ayrılan bölümlerden başlıyorsunuz. Gerçek olduğuna inanılması güç, muhteşem renklere sahip geveze papağanlar, belki dikkatinizi çekmek belki de bir çeşit hoş geldin demek için türlü sesler çıkarıp hiç boş durmuyorlar. Muhabbet kuşları toy, turna kuşu türlerinin kafeslerini gezmeyi bitirdiğiniz an karşınıza cazip hayvan aksesuarlarının sergilendiği bir galeri çıkıyor. Hiç aklınızda yokken bile gördükleriniz karşısında acaba "ne beslesem" sorusunu düşünmeye başlıyorsunuz. Karar verdiyseniz, besleyeceğiniz tür hayvanın araç, gereç, giyim-kuşam, yem, ilaç, tüm ihtiyaçlarını bulabiliyor, birbirinden ilginç şirin hayvan resimlerinin bulunduğu t-shirt, anorak, maskot türü şeyleri de alabiliyorsunuz.

    noimage
    Parkın bir başka bölümündeki havuz içinde palyaçolar kadar renkli Japon Koi balıkları görülüyor. Dünyanın en pahalı balıkları olan Koiler, Japonlarca talih, saadet ve uzun ömür ifade ediyor. 120 değişik rengi tespit edilen balıklar, 50 ila 120 sene yaşayabiliyor ve insan dostu olarak tanınıyor. Korkmasını hiç öğrenememiş bu balıklar havuza yaklaşınca önünüzde toplanıyorlar.

    noimage
    Gezinizin devam ettiği bölümlerde güzel sürme gözlü ceylanlar, karacalar, heybetli boynuzlarıyla ağırbaşlı geyikler ve antiloplarla tanışıyorsunuz.

    noimage
    Bu tanışmanın ardından seyredenleri kahkahalara boğan maymunların bahçesine geliyor, karşılıklı bakışmalarla maymunların yaptığı muzipliklere şahit oluyorsunuz. Arada suyla dolu bir hendek olmasına ve hayvanların tümüne yiyecek vermenin yasak olduğunu uyaran tabelalara rağmen nereden bulmuşlarsa buldukları cikletleri çiğneyen maymunlar izleyenleri güldürüyor, elleriyle cikletleri uzatıp göstere göstere çiğnemeye devam ediyorlar...

    noimage
    Maymunlardan şişman, tembel pelikan kuşlarına oradan kuğuların yüzdüğü havuzlara, deve kuşu, lama, midilli atları, zebra ve tavşanların bulunduğu bölümden dönüp tavuk türleri, baykuş, akbaba, deve ve kendini sevdiren atların bulunduğu bölüme gelince saati unutuyorsunuz. Ara sıra bağıran hayvanların sesleri onları taklit etmeye çalışan çocukların bağırışlarına karışırken bu defa yorulanlar için dinlenme üniteleri, cafeler, çocuk bahçeleri gibi seçenekler devreye giriyor.

    noimage
    Kısa bir dinlenme sonrası geziye devam ederseniz flamingoların bulunduğu havuzda kendinizi hayal ülkesinde sanıyorsunuz. Şeker pembesi renkli flamingoları, narin yapılı boyunları, uzun bacakları, keklik sekişli yürüyüşleriyle fotoğraflamaktan büyük haz duyuyorsunuz. Hayvanat bahçesinde fotoğraf çekenlerin için kısa sürede karta basan laboratuarlar dahil ziyaretçiler için her şey düşünülmüş.
    Her şeye rağmen hayvanların bulunduğu tel örgülü kafesleri aşıp fotoğraflamak neredeyse imkansız. Parkın tropik merkez ve akvaryum bölümlerinde nadide canlı türlerini görebilir, bahçe içinde yer alan ilginç bitki türlerini inceleyebilir, parkta beğendiğiniz bir hayvanı sahiplenerek sponsorluğunu üstlenebilir veya gönüllü üye olabilirsiniz.

    noimage

    noimage
#14.11.2008 20:44 0 0 0
  • eskiden gitmistim oraya... :D paylasim icin tessekur ederim....
#18.02.2009 22:19 0 0 0