Susuz Mantı

Son güncelleme: 06.12.2008 22:08
  • noimage

    Malzemeler

    Hamuru için :
    2 Su bardağı un
    Tuz
    Yeterince ılık su
    İçi için :
    150 gr kıyma
    1 Adet rendelenmiş soğan
    Tuz, karabiber
    4 Çorba kaşığı margarin
    Sos için :
    1 Kase yoğurt
    4 Diş sarımsak
    Kırmızı pulbiber

    Hazırlanışı

    * Unu eleyerek bir kaba alın.
    * Ilık su ve tuz ile yumuşak bir hamur haline gelene gelene kadar yoğurun.Yarım saat dinlendirin.
    * Hamuru 10 eşit parçaya bölün.
    * Oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde yufkalar açın.

    * Margarini eritip, açtığınız yufkaların üzerine sürün.
    * Yufkaları üst üste koyun, merdane ile açın.
    * Yufkadan istediğiniz büyüklükte kareler kesin.
    * Kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi karıştırıp kestiğiniz kare hamurların içine koyun.
    * Bohça gibi kapatın ve tepsiye dizin.
    * Üzerine yağ gezdirip, fırında kızarana dek pişirin.
    * Servis tabağına alıp, sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı pulbiberi gezdirip servis yapın.
#01.12.2008 23:37 0 0 0
  • Tesekkürler.
#06.12.2008 22:08 0 0 0