Temel Reis köftesi

Son güncelleme: 05.03.2009 17:38
  • Malzemeler.

    500 gr dana kıyması,
    ½ kg yıkanmış, süzülmüş ıspanak,
    1 çay bardağı köftelik bulgur,
    1 orta boy rendelenmiş soğan,
    4 diş ezilmiş sarımsak,
    3 çay kaşığı kimyon,
    3 çay kaşığı kekik,
    tuz ve karabiber,
    kızartma için sıvı yağ.

    Yapılışı:

    Bulguru ılık suda 30 dakika bekleterek yumuşatın. Ispanakları bir tencereye koyun. Kapağını kapatarak ağır ateşte hafifçe haşlayın. Suyunu sıkın ve iri parçalar halinde kıyın. Kıymayı derince bir kapta bulgur, ıspanak, soğan, sarımsak ve baharatla karıştırıp yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayıp sıvı yağda kızartın.
#13.02.2009 00:52 0 0 0
  • Teşekkürler
#14.02.2009 16:46 0 0 0
  • Reisiminde köftesi olmuş .helal olsun :D
#05.03.2009 17:38 0 0 0