Malzemeler.

500 gr dana kıyması,
½ kg yıkanmış, süzülmüş ıspanak,
1 çay bardağı köftelik bulgur,
1 orta boy rendelenmiş soğan,
4 diş ezilmiş sarımsak,
3 çay kaşığı kimyon,
3 çay kaşığı kekik,
tuz ve karabiber,
kızartma için sıvı yağ.

Yapılışı:

Bulguru ılık suda 30 dakika bekleterek yumuşatın. Ispanakları bir tencereye koyun. Kapağını kapatarak ağır ateşte hafifçe haşlayın. Suyunu sıkın ve iri parçalar halinde kıyın. Kıymayı derince bir kapta bulgur, ıspanak, soğan, sarımsak ve baharatla karıştırıp yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayıp sıvı yağda kızartın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 474
favori
like
share
BlueGuard53 Tarih: 05.03.2009 18:38
Reisiminde köftesi olmuş .helal olsun
umut_alin Tarih: 14.02.2009 17:46
Teşekkürler