Aöf Askerlik Tecil İşlemleri

Son güncelleme: 14.03.2010 17:21
  • ASKERLİK TECİL İŞLEMLERİ

    * Bütünleme sınavı sonunda Fakülte, askerlikle ilişkisi olan öğrenciler için "öğrenci durum belgesi"ni toplu olarak ilgililerin askerlik şubesine göndermektedir.

    Ancak bazı askerlik şubeleri buna rağmen öğrencilerden "öğrenci durum belgesi" istemektedir. Bu durumda:

    · Askerlik şubenizle görüşerek fakültece bu belgenin gönderileceğini, sonuç alamaz iseniz,

    · AÖF bürosuna başvurup öğrenci durum belgesinin gönderilmesini isteyiniz.

    · 29 yaşını doldurmuş öğrencilere Askerlik Kanunu gereği bu belge verilmemektedir.

    · Ayrıca kayıt olduğu yıldan itibaren, kaydını yeniletmediği süreler de dahil olmak üzere İktisat ve İşletme fakültesi öğrencileri 7.yılı dolduran, önlisans öğrencilerinden 4.yılını dolduranlar öğrencilik haklarından yararlanamadıklarından "öğrenci durum belgesi" verilmemektedir.

    · Öğrenciliğini devam ettirerek askere gitmek isteyen öğrencilere "Askere alınmasında fakültemizce sakınca yoktur" ibareli bir yazı alıp, askerlik şubesine verildiğinde, kaydınız silinmeden askere sevk işleminiz yapılmaktadır.
#26.03.2009 21:37 0 0 0
  • İki Sene Üst Üste Sınıf Geçemeyenler


    Yükseköğretimde okuyan öğrenciler askerlik kanununda belirtildiği gibi ("iki sene üst üste sınıf geçemeyenler") bir sınıfı iki yıl üst üste tekrar ederlerse askerlik tecil işlemlerinden yararlanamazlar.


    Örneğin; Açıköğretim Kamu Yönetimi 2.sınıf öğrencisi 2.sınıfı 2 yıl üst üste tekrar ederse 2. sınıftaki 2. yılın sonunda öğrencinin tecil etme hakkı ortadan kalkar.

    Arkadaşlar : Lisans programlarında okuyorsanız 7 sene boyunca okul sene sonlarında askerlik şubesine mutlaka ama mutlaka öğrenci olduğunuzu gösterir belgeleri gönderir.. Ancak; 2 Sene üst üste aynı sınıfı tekrarlayıp geçemeyen öğrencilerin takdiri tamamen askerlik şubesine aittir. Gönderilen belgeyi yok sayıp tecilinizi bozabilir ya da Tecili devam ettirir.


    Neler yapılması gerekir ?

    1 - Aof bürosundan öğrenim belgesi alarak şubeye götürüp öğrenime devam ettiğinizi belirtir ve tecilin devam etmesini talep edebilirsiniz. Ancak yine de takdir şubeye ait.. Dilerse yoklamanızı alıp askere gönderebilirler.

    2 - ( 2. sınıf öğrencileri için daha uygun ) muayane olmadan ve şubeye uğramadan yeni senenin haziranına kadar şubeye gitmeden bekleyebilir bu süre zarfında tüm derslerinizi verip okuldan kaydınızı sildirir ve önlisans diploması alırsınız. Aldığınız ön lisans diploması ile şubeye gider 2 yıl daha tecil hakkı kullanırsınız. Yeni dönem kayıtları başlamadan 3. sınıftan devam etmek istediğinizi okula bildirip kaldığınız yerden devam edersiniz.

    Birinci seçenekte takdir hakkı daha öncede belirttiğim gibi askerlik şubesine aittir. Bunu en sağlam şekilde yapmanın yolu direk şube komutanıyla görüşmek olabilir. İnsiyatif kullanması açısından sizin için daha yararlı olacaktır.


    Ayrıca şunu belirtmemin gerekli olduğunu düşünüyorum: Haziran döneminde okul tarafından gönderilen belgeler şubede henüz değerlendirilmemiştir. Bu yüzden şubeyi arayıp tecil durumu sorduğunuzda size tecilinizin 1 yıl daha devam edeceğini söylerler. Ancak eylül sonunda belgeler değerlendirilmeye alınır ve 2 yıl üst üste kalan öğrencilerin tecil durumu bu değerlendirmeden sonra karara bağlanır.

    Bu yüzden; Haziran döneminde tecilli olduğunuzu öğrendiğinizde buna pek fazla itibar etmeyin ve eylül sonunda mutlaka ama mutlaka şubeyi tekrar arayıp durumunuzu sorun. Aksi halde hiç beklemediğiniz bir an iki asker eşliğinde karakola gidebilirsiniz.
#14.03.2010 17:21 0 0 0