Nike Halı Saha Turnavası

Son güncelleme: 01.05.2009 12:32
  • Nike Halı Saha Ligi - Nike Halı Saha Ligi Maçları - Nike Halı Saha Ligine Katılma Şartları - www.nikefootball.com - www.nikefootball.com



    noimage
    Nike halı saha ligi başlıyor!
    29 Nisan 2009

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Nike'ın işbirliğiyle düzenlenen Nike Halı Saha Ligi, 2 Mayıs'ta başlayacak.




    Mayıs-Haziran aylarında 4 il ve 1 ilçede düzenlenecek organizasyona katılacak 10 bine yakın16-35 yaş arası lisanslı veya lisanssız futbol sevdalısı hem futbola doyacak, hem de 'Herkes İçin Futbol Lisansı' alma hakkını kazanacaktır. Bundan sonra Nike Halı Saha Ligi'ni sadece belirli illerde değil, bütün Türkiye'de gerçekleşecek ulusal bir lige dönüştürülecek şekilde yapılacaktır.
    Nike Halı Saha Ligi ilk aşamada 4 il ve 1 ilçe olmak üzere 5 merkezde düzenlenecektir. İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon ve Çorlu'da bulunan 14 halı sahada düzenlenecek olan turnuva da 2 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında grup ve eleme maçları sonucunda da 21 Haziran'da final maçı yapılacaktır.
    Kayıtları 30 Nisan'a kadar devam edecek ligin 6 Haziran'daki maçlarla belirlenecek 8 finalisti, 20 Haziran'da TFF Riva Tesisleri'nde kampa alınarak 21 Haziran'da da finaller yapılacaktır.
    www.nikefootball.com adresine girerek veya Trabzon Uzun Sokak Nıke Mağazası Nıke Temsilcisi Ahmet ALBAYRAK'a başvurarak ön kayıt formunu eksiksiz dolduran katılımcılar 80 TL takım katılım bedeli ödeyerek başvurularını tamamlayabilirler.
    16-35 yaş kategorisinde, 6 as, 2 yedek olmak üzere toplam 8 kişiden oluşacak takımların katılımıyla gerçekleşecek Nike Halı Saha Ligi'nde maçlar grup turunda puan, eleme turlarında ise eliminasyon sistemiyle 15'er dakikalık 2 devre halinde oynanacaktır. Maçlarda beraberlik halinde seri penaltı atışlarına geçilecektir.
    Grup maçları 2 Mayıs'ta başlayarak 17 Mayıs'a kadar devam edecek olup, Gruplarda birinci olan takımlar eleme turuna katılmaya hak kazanacaktır. Eleme maçları ise 23 Mayıs'tan 31 Mayıs'a kadar devam edecek, saha finallerinin ardından 6 Haziran'da bölge finalleri oynanarak; İstanbul'dan 4, İzmir, Ankara, Trabzon ve Çorlu'dan birer takımın yer alacağı Türkiye final maçları ise 21 Haziran'da İstanbul'da gerçekleşecektir. Finale kalan 8 takım final günü öncesi TFF Riva Tesisleri'nde kampa girecektir.
    Tüfad Trabzon Şube Başkanı Nurettin BALABAN'ın yapmış olduğu açıklamada;
    Ülke genelinde en çok katılımın gerçekleştiği spor dalının halı saha futbolu olduğunu göz önüne alınarak başlatılan Nike Halı Saha liginde amaç, yüz binlerce genç gönül verdikleri futbolu oynamak ve aralarında Türk futbolunun geleceğine şekil verecek yetenekleri belirleyerek Türk sporunun gelişmesine büyük katkılar sağlamak.
    TFF tarafından başlatılan bu organizasyonda pilot bölge olarak seçilen ve bir futbol kenti olarak bilenen Trabzon'umuz da şuana kadar maalesef Nike Halı saha ligine 25 takımın kayıt yaptırması bizleri hayretlere düşürmüştür.
    Trabzon ve Türk futboluna sayısız yıldızlar yetiştiren Trabzon futbolunun geleceği adına Trabzon Taban Birliğinin bir parçası olarak bu işin altına elimizi sokmamız gerektiğini düşünmekteyim. Bu projeyi Trabzon'umuz da yaymak için Burada gerek taban birlikleri gerekse yerel basınımıza önemli görevler düşmektedir. Trabzon ve Türk futboluna hayırlı olması temennisiyle kamuoyuna saygı ile duyurulur.
#29.04.2009 09:23 0 0 0
  • iste bir turvuva düzenleniyor ve bunun içindeki takımlardan biri TRABZONSPOR işte bziim büyüklüğümüz.
#01.05.2009 12:32 0 0 0