Alkolün panzehri bulundu !

Son güncelleme: 16.08.2022 12:05
  • Uzmanlar, alınan her yudum alkol için bir miktar domates yenmesini öneriyor. Çünkü domates, karaciğeri alkolün zararlı etkilerinden koruyor.

    Her yeni gün, yeni bir araştırma, meyve ve sebzelerin yararlarına dair yeni ipuçları veriyor. Özellikle çiğ sebze ve meyveler, pek çok hastalığı önlüyor yaşlanmayı geciktirip depresyonu engelliyor. Amerikan ve İngiliz sağlık kurumlarının araştırmaları sonucunda şunlar öneriliyor:

    - Dört ay boyunca, belirli oranlarda alkol katılmış su ile beslenen kobayların karaciğer dokusunun genişlediği, oysa domates suyu ile desteklenen kobaylarda bu durumun oluşmadığı gözlendi. Uzmanlar, alkol kullananların domatesi bol tüketmelerinin sağlıkları için önemli olduğunu vurguluyor.

    - Her gün bir kâse karışık meyve salatası, damar sağlığının can dostu. Çünkü, meyvedeki C vitamini, çinko ve flavonoid içerikli maddeler, kılcal damarları koruyarak çatlamaları önlüyor, kan dolaşımını hızlandırıyor.

    - Hamilelik döneminde yenilen somon, sardunya ve benzeri balıklar depresyona karşı birebir.

    - Çay, diş çürümelerini önlüyor. Çünkü çay, diş macunlarında bulunan doğal ve zengin bir fluroid kaynağı. Çay, besinlerin dişlere yapışmasını önleyen polifenoller içeriyor. Yemekten önce içilen bir fincan çay, teflon etkisi yaratıyor.

    - Kalsiyum ve potasyum tansiyonunuzu etkili biçimde düşürüyor. Taze sıkılmış portakal suyu, C vitamininin yanı sıra çok iyi bir potasyum ve kalsiyum kaynağı.

    - Bir kadeh kırmızı ya da beyaz şarap, 1 doz ishal kesici ilaç almakla aynı etkiyi yaratıyor. Bizmut bileşimi, bağırsaklarda bulunan ve sizi hasta eden bakterileri öldürüyor.

    - Enginar, içerdiği cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin bile sindirilmesinde etkili. Karaciğer, romatizma ve gut hastalarına, hamilelere tavsiye ediliyor.
#08.05.2005 12:31 1 0 0
  • alkol zararlı bir maddedir arkadaşlar kendinize zarar vermeyin en iyi ilacı bence iç me mek










    EMEĞE SAYGI:
#14.05.2005 14:32 1 0 0
  • Teşekkürler EMEĞE SAYGI
#16.08.2022 12:05 0 0 0