Balıklarda Kuyruk erimesi

Son güncelleme: 18.05.2009 21:24
  • Balıklarda Kuyruk erimesi - Balıklarda kuyruk dökülmesi - Cotton-Wool Disease

    Nasıl Anlaşılır? (Teşhis etme) Diagnoz: Kuyrukta ve ağız çevresinde bulunan beyaz çerçeve içerisinde dökülmüş kuyruk veya beyazlamış ağız. Erimeye baslamış, kanlı Kuyruk dökülmesi. Türkçede pamuk hastalığı da (eng. Cotton-Wool Disease) denir.

    Kuyruk erimesi

    Balık hastalıkları Forum sayfasında görüslerinizi paylasabilirsiniz.

    Hastalığın Tanımı: Hastalığın adı kuyruk dökülmesi olmasına rağmen balığın ağızında ve ağız çeresinde bulunan bir hastalık, Balıkta kuyruk dökülmesi, ilaç doğru kullanıldığında çabuk sonuç verir, Balık iki hafta göz altında ayri bir yerde bulundurularak tedavisi yapılır.Kuyruk dökülmesi, ağız ve yüzgeç problemleri, su kalitesinin yeterince iyi olmadığını gösterir, Bu hastalığın bakteriel türü hızlı yayılan Erreger bakterie adını verdiğimiz bakterilerdir.


    Yani tabanında Aeromonas' lar ve Pseudomonas' lar adı verilen akvaryumda hızla yayılan bakteri grubuna girerler. Karbon sertligi (KH), pH (pH-değeri), Ammonium (NH4) /Ammoniak (NH3) ve Nitrit (NO2). değerlerinin tekrar kontrol edilmesi çok önemlidir.

    Verilecek Ilac : Sera Baktopur, Sera Baktopur direct

    Uygulama/Kullanma kılavuzu : Sera Baktopur, Sera Baktopur direct Kullanma kılavuzunu indirmek icin tıklayınız. Türkce icerigini okuyunuz.

    UYARI ! ilaçları çocukların ulaşamadığı; Güneş görmeyen, rutubetsizyerlerde saklayınız !
#18.05.2009 21:24 0 0 0