Ters Yüzen Çöpçü - Synodontis Nigriventris

Son güncelleme: 26.05.2009 20:31
  • Synodontis nigriventris Balığı - Ters Yüzen Çöpçü Balığı - Akvaryum Balığı

    Latince Adı: Synodontis nigriventris

    Habitatı ve Anavatanı: Kongo

    Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul. Doğada su üzerindeki böcek yavruları ve bitkilerin yapraklarıyla beslenirler. Akvaryumlarda ise kuru yemleri severek yerler.

    Davranış Biçimi: Barışçıl

    Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl

    Cinsiyet Ayrımı: Dişiler daha büyük ve uzun olurlar.

    Yüzme Seviyesi: Dip, ayrıca camda ve aksesuarlarda da ters veya tırmanır şeklinde hareket ederler.

    Üreme: Çift bir saksıya veya PVC boruya yumurtlar. Yavrulara baktıkları için anne babayı ayırmaya gerek yoktur. Yavrular 2 günde çıkar 4. günde ise yumurta keselerini kaybetmiş artemia yemeye hazır durumda olurlar.

    Sıcaklık: 22 - 26°C

    noimage

    En Fazla Büyüdüğü Boy: 10 cm

    Su Sertliği: Yumuşak - Orta

    pH: 6.5 - 7.2

    Genel Yorum: Barışçıl bir türdür, agresif türlerle bir arada barındırılmamalıdır. En az 4'lü gruplar halinde beslenmelidir. Ömürleri 5 yıldan fazladır.

    Aktavist Yorumları: 1) Herkese tavsiye edebileceğim bir tür. Aşırı barışçıllar ve uyum içindeler. Güzel oluşturulmuş bir grup asla tabanda kalmış yem bırakmaz. Çok hareketlidirler ama diğer balıkları rahatsız edecek kadar değil. Cihlidlerlede bakılabilir ama bol bol saklanma yeri olmalı ki zarar görmesinler. Bu balıkların bir diğer ilginç özelliği ise isminden anlaşılabileceği gibi ters yüzmesidir. Ters yüzerken akvaryumda çok hoş bir görüntü oluşturuyorlar. Cinsiyet ayrımı zor da olsa iyi bir gözlemle yapılabilir. Dişiler daha yuvarlak ve şişmanken erkekler ince uzundur. Pulları olmadığından ani ısı değişimlerinden dolayı beyaz benek alabilirler. Ayrıca bu balık için yukarıda en büyük boyu 10 cm yazsada benim 17 cm büyüttüğüm olmuştu. Tamamen yerle alakı Kısaca her akvaryumda olması gerektiğini düşüngüğüm bir tür. Saygılarımla...

    2) Akvaryumumda 5 senedir besliyorum, bu kadar barışçıl bir balık aha görmedim. Bir de ürkek olmasalar...
#26.05.2009 20:31 0 0 0