Sizce En Ateşli Taraftar Gurubu Kim

Son güncelleme: 28.02.2011 18:41
  • çArşı - Beşiktaş

    Kızılcıklı - Eskişehirspor

    Teksas - Bursaspor

    Gecekondu - Ankaragücü

    ultrAslan - Galatasaray

    Çılgınlar - Trabzonspor

    Genç Fenerbahçeliler - Fenerbahçe

    Tatangalar - Sakaryaspor
#28.06.2009 02:20 0 0 0
  • noimage

    Grup Yorum'un şarkılarından, Nâzım Hikmet'in şiirlerinden ilham alıyorlar


    Çarşı (Beşiktaş)

    Çarşı grubu yaratıcı tezahüratlarıyla ünlü. Tezahüratları kimi zaman Fenerbahçe ve Galatasaray tarafından da taklit ediliyor. Kapalı tribünden vazgeçmeyen grubun liderleri Alen Markaryan. Pankartlarını hazırlarken Grup Yorum'un şarkılarından, Nâzım Hikmet'in şiirlerinden ilham alıyorlar. Tribünlerde çember içinde bir a harfinin (anarşizmin sembolü) bulunduğu pankart açıyorlar. Maçlardan önce Beşiktaş'taki Kazan birahanesinde toplanıyorlar. Siyasi ve toplumsal olayları da pankartlarını yansıtıyorlar. "Çarşı savaşa karşı", "Çarşı nükleer santrallere de karşı", "Hepimiz zenciyiz" gibi.


    noimage


    İlk tribün koreografisini yaptılar


    Kızılcıklı (Eskişehirspor)

    Anadolu'da taraftar kültürünün oluşmasında Eskişehirspor'un önemli bir yeri var. 1970'lerde Türkiye'de ilk defa tribün koreografisini yapan Es Es'ler'in en ünlü taraftar grubu Kızılcıklı. Bu taraftar grubu, adını Eskişehir'deki Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'nden aldı. Basın açıklamalarını bile bu caddede yapıyorlar.




    noimage


    Beşiktaş karşıtı ateşli timsahlar


    Teksas (Bursaspor)

    Mekanları, Bursa Atatürk Stadı'nın kale arkası tribünü. Gaziantepspor Başkanı Celal Doğan'ın "Bu seyirci bende olsa Gaziantep'i şampiyon yaparım" şeklindeki açıklaması bu taraftar grubunun ne kadar ateşli olduğunu açıklıyor. Beşiktaş karşıtı olan grubun, bu sezon İnönü Stadı'ndaki karşılaşmada ne gibi organizasyonlar yapacağı merak ediliyor.



    noimage

    Gecekonduda yaşayan taraftarlar


    Gecekondu (Ankaragücü)

    Türkiye'nin en fanatik taraftar grupları arasında Gecekondu'yu da sayabiliriz. Bu taraftar grubunu Ankaragücü'nün kale arkası taraftarları oluşturuyor. Taraftarların büyük bir çoğunluğunun, gecekonduların ağırlıkta olduğu Çinçin, Yenidoğan gibi semtlerde yaşaması nedeniyle bu adı almışlar. Yıllar önce maçta çıkan bir kavga nedeniyle Göztepe'den hiç hazzetmiyorlar. Maçlarda kardeş takımları Bursaspor için tezahürat yapmayı da ihmal etmiyorlar.

    noimage

    Çoğu üniversite öğrencisi

    ultrAslan (Galatasaray)

    Galatasaray'ın taraftarlarını tek bir çatı altında toplama amacıyla kurulan ultrAslan, 14 Şubat 2001 "doğumlu". Adını 1960'lı yıllarda İtalya'da ortaya çıkan fanatik taraftar grubu ultras'lardan aldı. Maç içinde yapılacak tezahüratları, açılacak afişleri belirleyen ultrAslanların büyük kısmı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Ultraslanların Hell, Sultans, Ölümüne, Karşı, Uni gibi alt grupları var.


    noimage

    Tezahüratlarında şampiyonluk hasretini anlatıyorlar

    Çılgınlar (Trabzonspor)

    1970'li yıllarda ortaya çıkan Çılgınlar Grubu, Trabzonspor'un en eski taraftar gruplarından. O dönemde Avni Aker Stadı'nda kale arkası tribünü olmadığı için Maraton tribününde toplanmışlar. Şu anda kale arkası tribününde konuşlanmış durumdalar. Çılgınlar'ın tribünde söyledikleri tezahüratlardan biri onların İstanbul'daki kulüplere olan düşmanlığını ve şampiyonluğa ne kadar hasret kaldıklarını anlatıyor:

    "Haydi gel benimle ol, yeniden şampiyon ol/
    Gülelim seninle o İstanbul'a /
    Hasret dolu yılları silelim birer birer /
    Gün olur geri döner güzel günler."



    noimage

    Köprüdeki Galatasaray bayrağının iplerini onlar kesti


    Genç Fenerbahçeliler (Fenerbahçe)

    Amigoluğunu Sefa'nın yaptığı gruptakiler 15-30 yaş arasında. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Migros tribününde konuşlanıyorlar. Boğaziçi Köprüsü'ne asılan Galatasaray bayrağının iplerini onlar kesti. Ayrıca rakip seyirci alınmayan İnönü Stadı'ndaki derbiye Beşiktaşlı kılığında girdiler.



    noimage

    İsmi "Kurtlarla Dans" filminden


    Tatangalar (Sakaryaspor)

    Tribün desteği konusunda nam salan önemli gruplardan biri de Tatangalar. Grubun adı Kızılderili dilinde bizon anlamına gelen Tatonka'dan geliyor. Grubun kuruluş aşamasında görev alan Kırıntı Fuat, Tatonka kelimesini Kevin Costner'ın "Kurtlarla Dans" filminde duyuyor. Başlarda kullanılan Tatanka ismi söyleniş zorluğu nedeniyle yerini Tatanga'ya bırakıyor. Tatangalar deplasmanlar için saatlerce otobüs yolculuğu yapıyorlar. Sakarya'nın ünlü caddesi Çark Caddesi'nde yaz-kış Sakaryaspor atkılarıyla dolaşıyorlar.
#28.06.2009 02:32 0 0 0
  • Teksas (kuruluş: 1963), Bursaspor taraftarlarının oluşturduğu bir tribün grubudur. Aynı zamanda Teksas, Bursaspor taraftar grupları içinde en ünlü ve en kalabalık olanıdır. Türkiye'nin ise tanınmış ve ateşli taraftar gruplarından biridir.

    Maçlar esnasında Bursa Atatürk Stadı'nda Kapalı Kale Arkası Tribünü'nde etkinlik gösterirler. Bunun yanı sıra stad dışında da önemli ve başarılı organizasyonlar düzenlerler. Grup, tüm vizyon ve misyonunu "Teksas Manifestosu" ile açıklamıştır.

    Kuruluşu

    1963 yılında Bursaspor'un ilk profesyonel yıllarında olaylı Zonguldak deplasmanının ardından basın tarafından bu isim verilmiştir.Türkiye'de ilk ve tek olarak bir takım taraftarı kendi grup ismini koymamıştır. Zaten futbolun çok yaygın olduğu Bursa'da ilk defa bir kulübün profesyonel olmasıyla Bursa halkının içindeki futbol heyecanı bir nevi Teksas'la ortaya çıkmıştır.

    Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarının bile birlikte maç seyredebildiği taraftarlıktan ziyade sempatizanlığın ön planda olduğu o dönemde, ilk defa Türk futbolunda iki takım taraftarları arasında büyük bir kavga çıkmış, bu duruma alışkın olmayan Türk basını da ilk defa gördükleri bu takımın taraftarı için Sahayı Teksas'a çevirdiler sözlerini sarfetmişler, benimsenen bu söz daha sonra her deplasman maçında Yine Teksaslılar halini almış ve grubun adı belli olmuştu. Zonguldak emniyetinin maça otobüsle gelen Bursaspor taraftarlarına Teksas'tan mı geldiniz?, Taraftar otobüsünden çok Teksas Konvoyuna benziyorsunuz. sözleri bu ismin çıkmasına asıl nedendir. Zaten 1990'lara kadar tribünlerde 'Teksas Konvoyu' ifadesi kullanılmıştır.

    noimage
    noimage
#28.06.2009 10:35 0 0 0
  • Galatasaray ve Sakaryaspor
#28.06.2009 11:01 0 0 0

  • @ ua_nihal ankete oy vermemişsin
    sevil1903 "ultrAslan" yazılımına dikkat edersen sevinirim.
    Tabiki biz
#28.06.2009 16:25 0 0 0
  • hemen düzeltiyorum arkadasım çok pardon (:
#28.06.2009 16:46 0 0 0
  • noimage


    ******************


    noimage


    ******************


    noimage
#28.06.2009 16:46 0 0 0
  • Aslında Belli Ama Ben Anketen Sonuçlarını merak ettim...
    çArşı Bi Dünya Markası (:

    en duyarlı en ateşli en takımına sahip çıkan ve hiç susmadan 90 dk bitiren taraftar gurubu çarşı
#28.06.2009 16:53 0 0 0
  • Biz Yeri Geldiğinde; Kendimizi Bile Yakacak Kadar Ateşliyiz





    noimage
#28.06.2009 17:05 0 0 0
  • Kartal goll goll Maçın %60'ını bu tezahuratla geçiriyorlar.

    Çarşı içinde bir çok arkadaşım var abimde dahil Çok duyarlı bir taraftar gurubu hakkını vermek lazım ama ! unutmayalım ki çoğu zaman Takım üzerinde negatif etki yapıyorlar.

    ultrAslan bir ekol Türkiye de Kareografi bizden sorulur. Dünya da bu konuda Türkiye'yi temsil eden tek topluluk biziz...


    Ama Alpaslan abi öldükten sonra git gide yavaşlıyoruz...
#28.06.2009 17:06 0 0 0
  • Çarsiyi, pazari, gfbyi, teksasi, çilginlari kimse tanimazken, UltrAslan avrupa'da destan yaziyordu... Böyle anketlere gerek yok, Futbol devi Ingilizlerin bizi dünyanin en iyi 4.taraftar grubu olarak seçmisler..

    Biz birakalimda, en atesli taraftar grubunun hangisi olduguna futbol üstadlari karar versin..

    Kim ne dedi??

    Kezman "Biz zaten o stadtan galip çıkabileceğimize inanmıyorduk."

    Maldini:"Kimse bana burda 25 bin kişinin olduğuna inandıramaz"

    P.Nouma:"Bana hep Ali Sami Yen'den bahsettiler"

    HAGİ:"Bu seyirci ölüyü diriltir''

    TF1 Fransiz Tv:" Paris Ali Samiyen cehenneminden nasıl cıkacak"

    Corriara Della Sport: "Milan, Dikkat Et Orası Hala Cehennem'

    Davids : (Juve macından sonra) :"Bizde böyle taraftar olsa hiçbir takım karşımızda duramaz"

    Leeds'li Futbolcular : "Hello hell,We're Leeds United"

    Berliner Morgenpost : "Futbolun sadece futbol olmadigini Ali Sami Yen Stadinda anladim"

    Collina :"bu cehennemi çok seviyorum"

    Almanlar: Hexenkessel(Cadikazani) , Höhle des Löwen(Aslanin Magrasi)

    Tuttosport:"Yine Cehenneme Gidiyoruz"

    La Gezetta:"Şeytanın Evi"

    Basın toplantısında bir İngiliz gazeteci: "BİR İNGİLİZİN İSTEYEBİLECEĞİ EN SON ŞEY ALİ SAMİ YENDE MAÇ YAPMAKTIR"
#28.06.2009 17:07 0 0 0
  • Bilindiği gibi FB derbisindeki "kartal gol gol gol" tezahüratıyla 132dB lik ses rekorunu kırmıştık ve bu haberi Eurosport bile dünyaya duyurmuştu. 132 dB lik sesin ne demek olduğunun kavranabilmesi için bazı bilgiler vermek istiyorum.

    Sesin seviyesini(şiddeti) ölçmede kullanılan birim Desibel'dir ve kısaca dB olarak yazılır. İnsan kulağı inanılmaz şekilde hassas olduğundan bu dB ölçüsü de biraz tuhaftır. Kulağımız en hafif bir yaprak hışırtısından, jet motorunun yüksek sesine kadar her şeyi işitebilir. Halbuki jet motorunun sesi insanın işitebileceği yumuşak bir fısıldamadan bir trilyon kat daha fazladır. İnsan kulağı aralarında bir dB fark olan sesleri bile ayırt edebilir.
    Desibel seviyesi matematik dilinde "exponential" denilen şekilde (aynen deprem ölçüsü 'rihter'de de olduğu gibi) katlanarak artar. İnsan kulağının işitebileceği en düşük ses seviyesi yani sessizlik 0 (sıfır) dB'dir. Bu seviyenin 10 kat fazlası 10 dB, 100 kat fazlası 20 dB, 1000 kat fazlası 30 dB'dir ve böyle katlanarak gider. Şimdi bazı seslerin seviyelerine bakalım.

    150 Jet uçağının kalkışı
    132 BJK taraftar sesi
    120 Gök gürültüsü
    110 Klakson sesi (1 metreden)
    100 Metro istasyonu
    90 Mutfak blenderi
    80 Saç kurutma makinesi
    70 Otobandaki trafik
    60 Normal konuşma
    40 Oturma odası
    30 Kütüphane, hafif fısıltı
    10 Yaprak hışırtısı
    0 İşitmenin alt sınırı



    buarada çarşıyla pazarı karıştırmayalım bugün çaşıyla pazarı karıştıran....neyse....
    star haber : Çarşı Bir Dünya Markası




    Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'u, İnönü Stadı'nda yenen Beşiktaş'ın tarihi başarısında büyük pay sahibi olan siyah - beyazlı taraftarlara İngilizler de hayran kaldı. Liverpool'un taraftar sitelerinde Beşiktaş seyircisine övgüler yağdırılırken, maç boyunca hiç susmayan siyah - beyazlı tribünler 'inanılmaz', 'harika', 'fantastik', 'şaşırtıcı' gibi kelimelerle ifade edildi. İngilizler, 'bu taraftara şapka çıkarılır' görüşünde birleşti. Bazı taraftarlar, seyircilerin hiç bitmeyen yüksek düzeydeki tezahüratlarının maçı TV'den anlatan eski futbolcu ve yorumcu Andy Gray'i bile susturduğunu yazdılar. 'Orada olmak isterdim'
    İngilizler'in web sitelerinde birbirleriyle paylaştıkları hayranlık dolu ifadelerden bazıları şöyle:
    "Alkışlar Beşiktaş taraftarına. Maçı evimin salonundan izlerken bile ezildiğimi hissettim. Gören herkesin içinde olmak isteyeceği inanılmaz bir atmosfer. Her hafta böyle mi acaba? Tezahüratlardaki koordinasyon da inanılmaz. Dört saat durmadan bağırdılar. Liverpool taraftarı olarak dünyanın dört bir yanındaki statları gören biri olarak söylüyorum, bu en müthişi ve tartışmasız en iyisi. Orada olmak isterdim."
    "Bravo Beşiktaş taraftarına, onlara şapka çıkarıyorum."
    "Dinleyin, tribünlerin inanılmaz desteğini duyuyor musunuz?"
    "Beşiktaşlılar maç boyunca şarkılar söyleyip, zıplayarak nasıl taraftar olunacağının dersini verdi. Ne yazık ki sadece çok az Liverpool taraftarı bu dersi alabildi!"
    "Şşştt sesinden başka birşey duyamıyorum!"
    "En büyük taraftar. Bu geceden önce Şampiyonlar Ligi'nde hiç başarısı olmayan bir takım için gerçekten büyük bir destek. Beşiktaş da cesur bir yürekle oynadı."
    "Hem takıma, hem taraftarına şapka çıkarıyorum."
    "İnanılmaz ve fantastik bir atmosfer. Sadece bu nedenle bile kazanmayı hak ediyorlar."
    "Tezahüratın ses seviyesine inanamıyorum. Bu gerçek olamaz. Tüm stadın katıldığı müthiş bir uyum içindeki koro, şarkılar söylüyor. İnönü Stadı'nı mutlaka gidilmesi gereken yerler listesine aldım bile."
    "Keşke Anfield'da da böyle bir atmosfer yaratabilsek."
    "Maçtan sonra Liverpoollu futbolcuları alkışlamaları sürpriz oldu. Oysa maç sırasında çok saldırgan ve düşmanca duruyorlardı. Korkarım ki Liverpoollu futbolcuların sahayı alkışlarla terk ettileri son maç bu olacak!"
    "Taraftarlık konusunda ne büyük bir ders. Zaten Tottenham maçında da müthiştiler."

    'Bizde futbol ölmüş'
    "Beşiktaş taraftarından müthiş bir şov. Bu sahne beni, 1970'li yıllardaki Liverpool tribünlerine götürdü."
    "Belki de artık Liverpool'un tribün liderlerini değiştirmenin zamanı geldi!"
    "Beşiktaş tribünleri göz kamaştırıcıydı. Hep birlikte zıplarlarken sanki stat darpaneye dönüştü!"
    "Çok neşeli ve ilginç bir taraftar kitlesi. Tribünde olup bitenlere çok şaşırdım."
    "Bizde futbol ölmüş. Bizim stadımız bir ses cehennemi olmaktan çok endüstriyel bir tema parkı gibi duruyor."
    "Kulakları sağır eden ıslıklar, şarkılar, tezahüratlar. Tribünler karşılıklı bağırıyor. Biz 10 dakika tezahürat yaptık diye övünüyoruz, Beşiktaş taraftarı hiç susmuyor!"
#28.06.2009 17:31 0 0 0
  • 132 db lik rekora bi şey diyemeyiz, ama! star televizyonunun haberiyle de Çarşıyı dünya markası yapamayız. Liverpool zaferinden sonra bu haber taraftara ödül olmuş.
    Televizyonlar, gazeteler bunu her zaman yapıyor.

    Ama ne hikmetse kendi stadında bu kadar ön planda olan Çarşı'yı deplasmanlarda göremiyoruz. Yoksa taraftarlık sadece İnönü de mi oluyor.

    Boşuna demedik ; "Haykırdık ama duymadı hiç kimse Peşindeyiz her Yerde..."

    ultrAslan : HER YERDEYİZ..!
#28.06.2009 18:11 0 0 0
  • ÇARŞI HER YERDE

    Yaklaşık 20 sene önce derbi maçlarda stadın ikiye bölündügü , kapışmanın bol olduğu zamanlarda kendi semtlerindeki kapalı tribünü kaptırmak istemeyen bir grup harbi Besiktaşlı gencin örgütlenip kurduğu topluluktur.Bu topluluk daha sonra büyüyüp "Çarşı" adını almış ve pek çok kapışmadan galip çıkarak derbi maclarda kapalıya tek başına hakim olmuşlardır.Kapitalistlerin iştahını kabartan günümüz futbolunda Fener seyircisinin hazmettiği gibi kale arkasına atılmayı hazmedememiş ve uğruna zamanında kafa göz yardıkları kapalı tribunu tekrar geri almıslardir. Zira kapalı önemlidir çünkü kale arkasında 20000 tane eleman....yırtıp bagırsa kapalıdan 5000 kişinin çıkardığı ses her zaman maçta daha etkili olur. dünyada oluşumu kapalı tribünde olan ve bu yüzdende korkutucu olan belki de tek gruptur.
    "Çarşı kapalının ortasında sıralanan bir grup değildir. Çarşı bir ruhtur. Çarşı, New Yorkda metro trenine yazılmış siyah beyaz bir grafitidir, Prag'da duvara yazılmış bir yazıdır, Erzincan'da bir dağın yamacına yazılmış sevgidir,Adana'da bir rengi bozuk derneğinin duvarlarına boyanmış siyah'la beyazdır,Galatasaray lisesi duvarına yazılmış "ÇARŞI ULAN" işaretidir.
    Bir tiyatro sahnesinde hiç bir dekora uymadan sırtında taşınan kutsal beşiktaş formasındadır Çarşı. Zonguldak'ta maden göçüğünden çıkarıldığında ilk nefesle sorulan "maç kaç kaç?" sorusundadır Çarşı. Hakeme kızdığında "satanist hakem" diye bağırıp gündemi takip edenlerdir.Atatürke dil uzatan dönemin milletvekili Hasan Mezarcı'ya "Hasan Mezarcı'ya kafam girsin" diyen tezahüratıyla cumhuriyetin Kemalist çizgisindeki duruşunun ödünsüz sesidir. Ezik civcivler'in yalakalıklarına "Tek Adam, Atam" yada "Bir pankartta Verhaugene aç avrupa şampiyonu ol Fener" diyen zekadır. Beşiktaş aşkını pankartlarda "Başka Boyutların Tanrısı" diye ifade eden kalptir. Ceza'sı gereği boş kalmış tribünlere "Ruhumuz Yeter" yazan yüreklerdir. Kaşınanı tesislerinde ziyaret eden yada ellerine verdikleri "Cobarde Gallina Ortega" (Korkak Tavuk Ortega) pankartıyla maymun edenlerdir. "Erkek Adam Renkli Takım Tutmaz" deyip alemi dut yemiş bülbüle çevirenlerdir. "Işıklar Söndüğü Zaman Tüm Fenerliler Güzeldir" pankartıyla herkesi güldürenlerdir. "Bizim Taraftarımız Daha Fazla" diye böbürlenenlere "En Fazla Sinekte Bokun Üzerinde Olur"cevabını yapıştıranlardır. Futbolcusuna kızdığında "Aşkımız Renklere Sizlere Değil" diyen renk aşktır. 2 km bayrak yapıp dünya rekoru kıran sevgidir , o bayrağın en arkasında hiç bırakmadan duran 72 yaşındaki teyzedir. Dünkü bükreş maçında televizyonların gösterdiği,o soğukta, ayakta boynunda siyah beyaz kaşkoluyla titreyerek Karakartallarını seyreden ninedir. Tribünde bir doktordur, işçidir, iş adamıdır, okuma yazma bilmeyen bir sokak çocuğudur,profesördür. Omuz omuza zıplayıp "Beşiktaşım Benim Biricik Sevgilim" diye gözünde yaş gırtlağını yırtan solcusudur, sağcısıdır, ateistidir, hacısıdır, müslümanıdır, ermenisidir, yahudisidir, hıristiyanıdır. Irak işgalinden önce savaşa karşı duran yurtseverlerin yanındaki ruhtur. Mitinglerde "Beşiktaşliyiz, Savaşa Karşiyiz" tezahüratlarında, tribün'de "Savaşa Hayır", "Amerikan Şahinlerine Karşı Karakartallar" pankartlarıyla tepkisini koyandır. bir F16 burnuna yapılmış Kartaldır.Çarşının "a" sını anarşinin "a"sıyla yazan güce tapmayan isyankarlıktır. "Siyah Beyaz - Ölüm Yaşam" diyen felsefedir. Holiganlığı kahpelik, delikanlılığıda hayat felsefesi olarak benimseyenlerdir. Sevinmek için sevmeyendir, inadına inançla bağlı olandır. Nazım Hikmet'in "Aslolan Hayattır" ına tribünlerin hacı babasıyla "Hayatta Beşiktaş'tır." diye ölümsüzleştirenlerdir. "Çarşı, Mustafa Kemal hariç herkese,hatta kendine de karşı" diyen aykırılıktır Ttribüne boydan boya "Ölüm Ne Zaman Ve Nereden Gelirse Gelsin; Mezarıma Siyah Beyaz Güller Atılacaksa, Mezar Taşıma Beşiktaş Yazılacaksa, Böyle Ölüm Hoş Gelsin Sefa Gelsin..." yazan ölümsüz sevgidir. Çarşı ruhu Beşiktaş'ının uslanmaz asi ruhudur, Beşiktaş'ını taparcasına seven çılgın aşığıdır." ÇARŞI ALAYINA GİDER , ÇARŞI HERYERDE
#28.06.2009 18:32 0 0 0
  • ultrAslan - Galatasaray
#28.06.2009 18:39 0 0 0
  • Benim sorumun cevabı o değildi Sevilay
    Her Yerde olmak lafla olmuyor
#28.06.2009 18:50 0 0 0
  • Galatasaraylıyım Ama Çarşı Başka Bea :)
#28.06.2009 20:12 0 0 0
  • Bize Her Yer Trabzon
    noimage

    noimage
#28.06.2009 20:13 0 0 0
  • Kargaya Yavrusu Şahan Gibi Gelirmiş
    Her Taraftar Gurubu takımının yanında olan onu kötü günündede yalnız bırakmayandır

    Bana Göre Çılgınlar kimine Göre Ultur aslan kimine görede Çarşı

    Hepside birbirinden renkli

    güzelliğide burada zaten
    Bize Her Yer Trabzon size her yer Ultra Aslan veya Çarşı değil ama:D
#28.06.2009 20:17 0 0 0