Sebze Püre Üstü Yumurta

Son güncelleme: 02.05.2010 19:02
  • Sebze Püre Üstü Yumurta tarifi - Sebze Püre Üstü Yumurta yapilisi

    noimage

    1 adet küçük boy karnabahar
    6 adet yumurta
    1 su bardagi yogurt
    3 dis sarmisak
    1 adet limon
    1 çorba kasigi zeytinyagi
    Yeterince tuz,biber

    Hazırlanışı
    Karnabahari temizleyip bol suda haslayiniz.
    Suyunu süzüp karnabahar çiçeklerini çatalla veya püre makinesinde ezerek püre haline getiriniz.
    Yumurtalarin beyazini sarisindan dagitmadan ayiriniz.
    Beyazini bir kasede toplayip içine üç kahve kasigi tuz,bir kahve kasigi limon suyu sikip çirpiniz.
    Çirptiginiz beyazi sebze püresine karistirip,bütünlestiriniz.
    Tuzunu,biberini ekip bir çorba kasigi zeytinyagi ilave edip hafif ates üzerinde 4-5 dakika pisiriniz.
    Firina girecek alti kaseye püreyi bölüstürünüz.
    Ortasina sarmisakli yogurt koyup yumurtanin sarisi için bir yuva açin ve buraya sariiy yerlestirin.
    Kizgin firinda 2-3 dakika tutup,sicak sicak üzerine limon sikip servis yapin.
#28.06.2009 19:42 0 0 0
  • Güzel tarifin için saol hayatım.
#28.06.2009 22:43 0 0 0
  • Çalışma ve emeğiniz için kutluyorum...
#02.05.2010 19:02 0 0 0