Denizin Sırları - Fotoğraf Sergisi

Son güncelleme: 07.07.2009 17:09

  • Denizin Sırları - Fotoğraf Sergisi

    Dünya şampiyonu profesyonel sualtı fotoğrafçısı Alptekin Baloğlu’nun “50 Soruda Denizin Sırları” adlı kitabından yola çıkılarak hazırlanan çok özel bir sergisi, 8-19 Temmuz tarihleri arasında Forum Mersin’de açılıyor

    Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi, büyük küçük herkesin ilgisini çekecek anlamlı bir sergiyi bünyesine taşıyor. İstanbul’un Sualtı Yaşamı, Denizde 24 saat, Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası, Sualtının Yıldızları, Sualtından Yansımalar adlı projeleriyle sualtı yaşamının bilinmeyen yönlerini yeryüzüne çıkaran, sualtı dünyasına ilişkin kitapları ve belgeselleriyle önemli çalışmalara imza atan dünya şampiyonu profesyonel sualtı fotoğraf sanatçısı Alptekin Baloğlu’nun “50 Soruda Denizin Sırları” adlı fotoğraf sergisi, 8-19 Temmuz tarihleri arasında Forum Mersin’de açılacak.

    Çevreye olan duyarlılığı artırmak ve çevre koruma bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla alışveriş merkezlerine taşınacak olan sergi, Forum Mersin ziyaretçilerini farklı bir dünya ile tanıştıracak.

    Alptekin Baloğlu’nun “50 Soruda Denizin Sırları” kitabından yola çıkarak hazırlanan sergi aynı zamanda interaktif, eğlendirici ve öğretici bir nitelik taşıyor. Kitapta yer alan bir soru ve cevabın olduğu 50 adet pano alışveriş merkezinin farklı noktalarına yerleştirilecek. Sergi panolarındaki bilgileri okuyup kendilerine verilen kartlardaki 10 sorunun tamamına doğru cevap verenlere, Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Alptekin Baloğlu’nun “50 Soruda Denizin Sırları” kitabını hediye edecek. “50 Soruda Denizin Sırları” kitabı denizler ve sualtı canlıları hakkında, hep merak ettiğimiz, eksik veya yanlış olarak bildiğimiz ve merakımızı uyandıracak sorular ile bu soruların kısa cevaplarından oluşuyor. “Balıklar su içer mi?”, “Deniz neden mavidir?” Dünyanın en büyük gözü hangi canlıya aittir?”, Yunuslar neden sıçrar?”, “Balıklar konuşur mu?” gibi okuyucuları bilgilendiren soru ve cevaplar denizlerimize hayatımızın bir parçası olarak bakmayı gösteriyor.

    Sualtı canlılarının özel gözlükler ile izlenebilen 3 boyutlu fotoğraflarının da bulunduğu sergi, dünyada bizlerle birlikte yaşayan diğer canlıları ve onların ilginç yaşam hikayelerini anlatarak doğaya daha saygılı olmamız gerektiğini bizlere hatırlatıyor.
#07.07.2009 17:09 0 0 0