Futbolda milli çöküş...

Son güncelleme: 18.08.2005 13:23
  • noimage

    Futbolda milli çöküş&


    Fatih Terim ile ilk kez oynadığımız Bulgaristan milli maçı tam anlamıyla bir çöküşün göstergesidir. 80li yıllarda oynadığımız milli maçlarda bir korner bile attığımızda Sanmarinovari sevindiğimiz günlerimize döndük.

    Bunun baş sorumluları ise bilinçsizce yabancılara kapılarını açan kulüplerdir. Anadolu elinin terbiyle iten ve baş kaldırdıkça bu başları bastıran sözde, üç büyüklerdir.

    Hiçbir ülke kendi futboluna bu kadar ihanet edemez.

    Maçı TVden izlerken düştüğümüz içler acısı hale acı bir tebessümle karşılık verebildim ancak. Yenen gollerin komikliği ve Rüştünün çaresizliğine içim acıdı.

    ***
    Bulgaristan futbolu bitiş noktasında. Adeta can çekişiyor. Dünya üçüncüsü olmuş bir Türkiyenin bu takım karşısındaki aciziyetini kim nasıl açıklayacak?

    Fatih Terimin uzun süredir ilk maçıydı. Geri vitese takıp Bizim hedefimiz Play-Off diyen Terim, umutsuz ve bunda da sonuna kadar haklı.

    Valla Fatih hoca sen boşver Play-Offu bu takımın hali vakti bana göre derin bir




    Offff& Offff&

    ***

    Ben Bulgaristan karşısında utandım. Güney Korede milletimin şahlanışını görürken göğsüm ne kadar kabardıysa, Bulgaristan maçında da ne kadar özel olursa olsun yerin dibine o kadar girdim.

    Sahada üzerlerindeki formanın ağırlığının farkında bile olmayanlarla utandım. Masaya oturduklarında kapıyı birkaç trilyondan açanlardan dolayı yüzüm kızardı.

    Bu milli maçta forma giyenlerin artık para alması değil para ödemesi daha mantıklı olur.

    Fatih Terim bile nasıl bir cendereye düştüğünü artık görmüştür.

    Türkiyede futbol geriliyor. Geriletiliyor. Bazı eller tarafından aşağıya çekiliyor. Gelişmesi durduruluyor.

    Anadoluya darbe vuruluyor. Çünkü futbolun kaynağının orası olduğu keşfedildiğinden beri yabancılara pek yüz verilmiyordu.

    Sonunda da Anadoluya konan fren, Milli takımın da freni oldu çıktı.

    Tekrar tekrar yazıyor ve söylüyorum;

    Siz Tuncay, Ümit, Deniz gibi adamlarınız alın teriyle dururken Appiah gibi bir adama 10 trilyon veriyorsanız, dinamiti kendi ellerinizle koyuyorsunuz demektir.

    Dün geceki maçta Fatih Tekkeyi bir çok yabancı menacer izledi.Golünü de attı Fatih. Ama lütfen söyler misiniz maçın geri kalan kısmında ortalarda mıydı?

    İşte tipik gelişmemiş Türk futbolcusu budur. Menacerler Avrupada oynatacakları adamın sadece gol atmasına değil, her tarafa koşarak pres yapmasını ve goller artırmasını isterler. Bu Fatihi mi alıp götürecekler?

    ***
    Geçin bunları geçin& Başta Kocaelispor olmak üzere Bursa, Aydın, Samsun, Antalya, Eskişehir, Bolu gibi yakın tarihin dev takımlarını erittiniz bitirdiniz ve şimdi de üzerine mum yakıp ağlanıyorsunuz&

    Bırakın bu timsah gözyaşlarını. Yavrunuzu yediniz bitirdiniz, ağlama numaraları yapıyorsunuz.

    Ama asıl ağlayan biziz. Aslını unutmamış öz Anadolu çocukları olarak Milli takımın içerisinde bulunduğu duruma ağlıyoruz.

    Belki özeldi, belki önemsizdi, belki büyütmemiz gerekir ama ne olursa olsun rakip zavallı bir Bulgaristandı ve biz 80li yılların zavallı milli takımları düzeyine gerilediğimizi acı acı gördük.
#18.08.2005 09:44 0 0 0
  • Bunun tek sorumlusu Ersun Yanal'ı bu zaman kadar milli takımın başında tutan federasyondur
#18.08.2005 13:23 0 0 0