Adıyaman - Tut - Tut Lisesi

Son güncelleme: 15.07.2009 22:44
  • Tut Lisesi - Adıyaman Tut LisesiTut Lisesinin binası 1969 yılında ortaokul olarak açılmıştır. 1987 yılında Lise de aynı okulda açılmıştır. 2002 yılında yapılan yeni bina Atatürk İlköğretim Okulundan 2004 yılında devralınmıştır.

    2008-2009 eğitim-öğretim yılında okulumuz; 1 Müdür Vekili , 1 Müdür Yardımcısı
    9 öğretmen 1 hizmetli ile toplam 185 öğrenciye hizmet vermektedir.

    İlkelerimiz

    Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş, demokratik ve laik, Ulusal ve evrensel değerleri şahsında bütünleştirebilen, Değişimi ve gelişimi reddetmeyen, Birbirine güvenen, takım ruhunu özümsemiş ve uygulayan, Kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, yaratıcı ve üretken,Fikirlerini açıkça söyleyebilen, karşı görüşlere saygılı, Zorluk ve güçlüklere teslim olmayan, inatla onların üzerine gidebilen, Okul içi etkinlikleri çevresiyle paylaşan, İnsanlar arasında din, dil, ırk ayrımı yapmayı reddeden ilkeleri benimsiyoruz.

    Misyonumuz

    Neden Varız? Biz Kimiz? Ne Yapıyoruz? Hizmet Verdiklerimiz Kimler?

    Biz; Öğrencilerimizi bir üst öğrenime ve hayata, çağımızın gereklerine ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayacak şekilde, ruh ve beden sağlığı yerinde, kendisine gevenli, bilgi-teknik ve becerilerle donanımlı olarak hazırlamak için varız.

    21 Yıllık köklü geçmişinden aldığı güçle, dün olduğu gibi bu gün de ailesine, topluma ve ülkesine yararlı, araştırıcı, üretici, Atatürk İlkelerine bağlı nesiller yetiştiren bir
    eğitim öğretim kurumuyuz.

    Örgün eğitimin orta kısmında olan bir eğitim-öğretim kurumu olarak, orta öğretim çağı öğrencilerine, ailelerine, bir üst öğrenim kurumuna, dolayısı ile;

    TÜM TOPLUMA HİZMET SUNUYORUZ.

    Vizyonumuz

    Ne olmak istediğimiz, İdeallerimiz, Hatta Ulaşacağımızı Asla Düşünmediğimiz Hayallerimiz.

    İstiyoruz ki;
    Okulumuzda, Öğrenme Temel ihtiyaç kabul edilsin. Hem Öğretenler, Hemde öğrenenler birbirlerinin gelişmesine yardımcı olsun.

    İstiyoruz ki;
    Veliler okulumuzun en büyük destekleyicisi olsun. Her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin.

    İstiyoruz ki;
    Okul toplumunu oluşturan her birey(yönetici, öğretmen, destek personel, öğrenci, veli) rolünü ve sorumluluğunu bilsin, bu rolü mükemmelliğe ulaşmak için oynasın.

    İstiyoruz ki;
    Mükemmelliğin sonu yoktur. Okulumuzda herkes, gelişen teknolojik yeniliklerden yararlanarak her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın, kendini yenilesin-geliştirsin.

    İstiyoruz ki;
    Sürekli geliştirme süreci, yaptığımız her şey de deevam etsin.

    İstiyoruz ki;
    Okulumuzda verilen eğitim ve öğretim, öğrenci ve istendik davranış değişiklerine dönüşsün, öğrencilerimiz girdikleri her ortamda olumlu davranışlarıyla dikkat çeksin.

    İstiyoruz ki;
    Her öğretmen okulumuzda çalışmaktan, her öğrenci bu okulda öğrenimini gerçekleştirmekten zevk alsın.

    İstiyoruz ki;
    Sevgi ortamında yarınlara güvenle ve umutla bakan nesiller yetişsin.
#15.07.2009 22:44 0 0 0