Beşiktaş-Fenerbahçe derbi maçı tarafsız sahada oynanacak

Son güncelleme: 13.09.2005 09:22
  • Beşiktaş-Fenerbahçe derbi maçı tarafsız sahada oynanacak! Siyah- beyazlı futbolcu Okan'a 3 maç ceza geldi. Gökdeniz hakkında ise tedbir kararı çıktı

    Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş'ın sahasını, Diyarbakırspor maçında meydana gelen olaylar nedeniyle 1 maç kapattı.
    Kurul, bugün yaptığı toplantıda, 28 Ağustos'ta BJK İnönü Stadı'ndaoynanan Beşiktaş-Diyarbakırspor maçında meydana gelen saha olayları vetaraftarının kötü ve çirkin tezahüratı nedeniyle Beşiktaş'a 1 maç sahakapatma cezasının yanı sıra 10 bin YTL para cezası uyguladı.
    Siyah-beyazlılar, bu karar sonucu ligin 6. haftasındaki Fenerbahçe maçını tarafsız sahada oynayacak.
    Aynı maçta rakip takım antrenörüne yönelik fiili eylemleri nedeniyle Beşiktaşlı futbolcu Okan Buruk 3 resmi maçtan men ve 5 bin YTL para cezası alırken, Diyarbakırspor Antrenörü Sedat Karabük'e de 2resmi maçtan men cezası verildi.
    Bu arada, geçen sezonun 27. haftasındaki Akçaabat Sebatspor-Kayserispor lig maçı öncesi yaşanan yasa dışı bahis olayınınardından, Futbol Federasyonu Şike Araştırma Kurulu'nun raporu doğrultusunda PFDK'ya sevk edilen ve bugün kurul tarafından dinlenen
    Trabzonsporlu futbolcu Gökdeniz Karadeniz için de ''Bu aşamada ulaşılan delil durumuna ve görülen lüzum üzerine Futbol Disiplin Talimatı'nın 51. ve 52. maddeleri gereğince'' tedbir kararı alındı. Soruşturma ise devam edecek.
    PFDK'nın aldığı öteki kararlar şöyle:
    3 maç: Ergin Altay (Uşakspor)
    2 maç: Muhammet Kaya (Alanyaspor)
    12.500 YTL: Malatyaspor
    5.000 YTL: Fenerbahçe, Ankaragücü, Gaziantepspor
    2.500 YTL: Kayserispor, Galatasaray
    1.000 YTL: Siirtspor
#09.09.2005 07:38 0 0 0
  • Rıza hoca derbinin Trabzon da oynanmasını istedi...
#13.09.2005 07:16 0 0 0
  • Almanya'da oynayalım!

    "F.Bahçe maçı Schalke'de olsun, orada çok Türk var" diyen golcü yıldız Malmö maçında yok, derbide zor.


    Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Ailton, Fenerbahçe derbisinin başka sahada oynaması durumunda Almanya'yı önerdi.. Siyah-beyazlı futbolcuların Ümraniye'deki "Fenerbahçe maçını hangi statta oynasak daha iyi olur?" sohbetinde Ailton, yapmış olduğu öneriyle gergin olan ortamı bir anda yumuşattı.

    KİMSE SIKINTI ÇEKMEZ
    Ümraniye'deki sohbette futbolculara yöneltilen "Derbi nerede oynansın?" sorusuna en ilginç yanıt Ailton'dan geldi. Herkes büyük bir ciddiyet içinde fikirlerini söylerken Ailton, "Schalke stadında oynayalım. Orada çok Türk var. Hem siz sıkıntı çekmezsiniz, hem de ben" diyerek herkesi gülmekten kırıp geçirdi.

    SAKATLIĞI CİDDİ ÇIKTI
    Bu arada Ç.Rize maçında arka adalesinden sakatlanan Ailton'dan kötü haber geldi. Brezilyalı golcünün perşembe günü oynanacak Malmö maçında forma giyme şansının olmadığı ifade edilirken, pazar günü oynananacak F.Bahçe derbisinde de oynamasının oldukça zor bir ihtimal olduğu öğrenildi.
#13.09.2005 07:57 0 0 0
  • Bakalım bugün bir karar çıkacak maç ile ilgili..
#13.09.2005 09:22 0 0 0