İçsahada yenilmek istemiyoruz

Son güncelleme: 30.08.2009 15:09
  • noimage




    Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, ``Geçen sezon göreve geldiğimizden beri sahamızda yenilmedik. Ankaragücü maçında da bunu devam ettirmek, puan kaybetmemek istiyoruz`` dedi.

    Sağlam, Altınşehir`de Altınbahçe Çay Bahçesinde, Futbol Şube Sorumlumuz Mesut Mestan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirspor deplasmanında alıan 3-2`lik yenilgiye üzüldüklerini ancak Ankaragücü maçının önemini bilerek bu maça konsantre olmaya çalıştıklarını söyledi.

    Eskişehirspor maçının ardından çalışmalara hemen başladıklarını, futbolcuların performanslarının üst düzeyde olduğunu ifade eden Sağlam, İnegölspor ile dün oynadıkları hazırlık maçında şans verdiği yedeklerin de forma yarışının kızışması açısından kendiherini memnun ettiğini kaydetti.

    Genç teknik adam, Ankaragücü`nün Bursaspor`un kardeş takımlarından biri olduğunu, ancak saha içinde her iki takımın da galibiyet için elinde geleni yapacağını dile getirerek, ``Fazla duygusallığa kapılmadan 3 puan için mücadele edeceğiz. Geçen sezon göreve geldiğimizden beri sahamızda yenilmedik. Ankaragücü maında da bnu devam ettirmek, puan kaybetmemek istiyoruz` diye konuştu.

    Bu sezon sadece saha içi performansı önemsemeyeceklerini, maç öncesi, sırası ve sonrasında centilmenliğe uygun bir davranış benimseyeceklerini anlatan Sağlam, ``Taraftarlarımızın da büyük hedefleri olan büyük bir takımın destekleyicisi olarak bu doğrultuda hareket edeceğine inanıyorum. Ankaragücü maçında da bunu göreceğimize inanıyorum. Bu maçın, maç bitiminde kazananın tebrik edeceği, kaybedenin fazla rencide edilmeyeceği bir ortamda geçileceğini umuyorum`` dedi.

    Sağlam, Eskişehirspor maçında bireysel hataların ön plana çıktığını ancak hakem Cüneyt Çakır`ın ilk yarının uzatma bölümlerindeki penaltı kararının yanlış olduğunu anlatarak, şunları söyledi:
    Cüneyt Çakır yanlış kararıyla maça damgasını vurdu. Bu karar Eskişehirspor`un oyun sistemine katkı sağladı. Ben hakemler hakkında konuşmayı pek sevmem. Bu pozisyonun da Cüneyt Çakır için bir şanssızlık olduğunu düşünüyorum. Ancak ikinci yarı 0-0 başlasaylı maç skoru farklı olabilirdi. Bu maç geride kaldı. Ankaragücü maçını düşünüyoruz. Bu maçı kazanıp puanımızı 6`ya çıkartmayı hedefleyeceğiz.``

    Bir gazetecinin, ``Kadroda değişiklik yapmayı düşünüyor musunuz?`` sorusuna Sağlam, ``Eskişehirspor maçında hatalar ön plana çıktı ancak biz 1 hatayla oyuncumuzdan vazgeçmeyiz. Kadroda ciddi bir değişikliğe gitmeyi düşünmüyoruz. Başarınnı istikrarlı bir kadroyla geleceğine inananlardanız. Ancak, bu hakedenin formayı almayacağı anlamanı da gelmez`` yanıtını verdi.

    Sağlam, sistemle oyuncular aranda uyumsuzluklar olduğu yönünde eleştiriler olduğunun anımsatılması üzerine, buna katılmadığını transferlerde alınan oyuncuların sisteme uygun olmasına özen gösterdiklerini bildirdi.

    ``Volkan Şen`in performansında iniş-çıkışlar yaşanıyor. Bunun için önlem almayı düşünüyr musun?``, ``Volkan çok genç bir oyuncu. İniş ve çıkışlar olması normal. Biz onun futboluna değil, niyetine bakarız`` diye yanıtladı.
    Sağlam, ``Sercan`ın gitme ihtamaline karşı B planınız var mı yönündeki soruya ise, şu yanıtı verdi:
    ``Biz bu sene hedeflerin büyütülmesi çerçevesinde kadronun korunması yönünde bir karar aldık. Ve Sercan`a çok ciddi teklifler gelmesine karşı kadromuzda tuttuk. Geçen yılki kadromuzu koruyup kaliteli takviyeler yaptık. Sercan`ın dışında Volkan, Shin ve bazı genç oyuncularımıza teklifler var. Biz Sercan`ı satmayı düşünmüyoruz. Ancak, reddedilmeyecek bir teklif gelirse gerekli değerlendirmeyi yaparız. Sercan çok yetenekli ancak futbolu daha yeni yeni öğreniyor. Sercan, 1 yıl daha Bursaspor`da kalırsa Avrupa`nın sayılı oyuncularından biri olur. Ona öğretecek çok şeyimizin olduğunu düşünüyorum. `

    Transfer döneminde 7 oyuncuyu kadrolarına kattıklarını ve bunların hiçbirine bonservis ödemediklerini vurgulayan Sağlam, oyuncu alırken oyuncular arasında mali açıdan dengeyi de kurduklarını bildirdi.
#20.08.2009 17:47 0 0 0
  • hiç bir takım istemez ama oluyor mağlubiyet bursa kendi sahasında iyi baskı kuran

    takımlardan birisi
#28.08.2009 19:36 0 0 0
  • evet nasıl kadıköyde fener bizimde aynısı
#28.08.2009 19:38 0 0 0
  • o kadar dadeğil ya
#29.08.2009 11:49 0 0 0
  • geçen sezon ertuğrul hoca geldiğinden beri sadece fenere yenildik iç sahada oda kupa maçıydı
#29.08.2009 14:47 0 0 0
  • doğrudur bir kerede 1-0 dan 2-1 aldiniz ya maç
#30.08.2009 11:47 0 0 0
  • evet bu sene en önemli o işi çok iyi yapmamız mağlupken hemen skoru lehimize çeviriyoruz
#30.08.2009 15:09 0 0 0